Andrei Dumitrescu - Mediafax
843 vizualizări 18 iul 2013

Un bărbat de 23 de ani şi două femei de 21 şi 40 de ani, acuzaţi de cămătărie, şantaj şi ameninţare, au fost arestaţi preventiv, joi, pentru că ar fi împrumutat cu dobândă mai multe femei, după care, pentru recuperarea sumelor împrumutate, le-ar fi şatajat şi ameninţat.

"Poliţiştii bucureşteni, specializaţi în investigaţii criminale din cadrul Secţiei 7, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din IGPR şi al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au facut ieri, 17 iulie a.c., două percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost găsite şi conduse la sediul secţiei trei persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de cămătărie şi şantaj", se arată într-un comunicat emis de Poliţia Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, în urma percheziţiilor, au fost găsite atât bijuterii, telefoane moble şi laptopuri, cât şi contracte de amanet, chitanţe de mână, cărţi de identitate şi liste cu numele datornicilor şi sumele pe care trebuiau să le achite.

Atunci când persoanele împrumutate nu reuşeau să-şi achite datoriile, cei trei cămătari, un bărbat şi două femei, le ameninţau, iar uneori ajungeau chiar să le lovească.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru MEDIAFAX, că cei trei suspecţi sunt Marius Niculae, în vârstă de 23 de ani, Maria Niculae, de 21 de ani, şi Florentina Vasiu, de 40 de ani.

Anchetatorii i-au acuzat pe cei trei că au împrumutat cu dobândă după care au şantajat şi ameninţat patru femei.

Suspecţii au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile de magistraţii Judecătoriei Sectorului 2.

Citește și: