Ioana Câmpean - Mediafax
Eliana Radulescu - Mediafax
669 vizualizări 25 ian 2014

Aproximativ 40 de militari, cu trei transportoare amfibii blindate şi două autocamioane cu tracţiune integrală acţionează pentru deblocarea autostrăzii A1, iar alţi militari acţionează în judeţele Argeş şi Vâlcea, informează MApN.

Conform unui comunicat al MApN remis agenţiei MEDIAFAX, militari din structurile Ministerului Apărării Naţionale acţionează sâmbătă la două intervenţii în judeţele Argeş şi Vâlcea pentru a debloca căile de circulaţie şi a sprijini populaţia afectată de ninsori şi viscol. Cele doua misiuni sunt realizate la solicitarea autorităţilor locale.

De asemenea, aproximativ 40 de militari, cu trei transportoare amfibii blindate şi două autocamioane cu tracţiune integrală acţionează pentru deblocarea autostrăzii A1, iar alţi 10 militari, cu mai multe autospeciale, acţionează pentru deszăpezirea căilor de comunicaţii din localităţile Mădulari şi Şuşani din judeţul Vâlcea.

Conform sursei citate, ministrul apărării naţionale a dispus încă de vineri creşterea capacităţii de reacţie a tuturor subunităţilor de intervenţie pentru situaţii de urgenţă în zonele ţării cu cod portocaliu.

În prezent, aproximativ 4.000 de militari, cu 650 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină de urgenţă, la solicitarea autorităţilor publice locale şi centrale, în sprijinul populaţiei afectate de ninsori şi viscol, precizează MApN.

În caz de nevoie, Ministerul Apărării Naţionale va interveni suplimentar cu alţi 4000 de militari şi 530 de mijloace tehnice.

Citește și: