258 vizualizări 4 feb 2019

Mai multe echipe de salvamontişti din Suceava, Mureş şi Harghita au intervenit, în timpul nopţii de duminică spre luni, după ce doi dintre turiştii surprinşi de avalanşă au reuşit să se salveze şi au ajuns la cabana Meteo, de unde au sunat la 112 pentru a cere ajutor. Unul dintre ei a fost localizat luni dimineaţa, fiind decedat.

„În Masivul Călimani, o avalanşă, a surprins mai multe persoane care făceau o drumeţie cu snowmobilele”, au transmis salvamontiştii.

Când au ajuns în zona indicată, salvamontiştii au aflat că unul dintre turişti a murit.

 

„Urmează evaluarea situaţiei în care se află cei de acolo, acordarea măsurilor de prim-ajutor celor două persoane care au afecţiuni medicale, pregătirea aceastora de drum, recuperarea celui decedat, evaluarea riscurilor din zonă şi stabilirea celei mai sigure căi de retragere pentru a se evita o nouă expunere la avalanşe”, au transmis reprezentanţii Salvamont.

Reprezentanţii Savamont Vatra Dornei au reuşit să localizeze, luni, turistul decedat şi aşteaptă un elicopter care să survoleze zona pentru a se şti dacă pot recupera persoana decedată, riscul de a produce o nouă avalanşă fiind mare.

 

Avalanşa s-a produs exact în zona în care doi salvamontişti au murit în încercarea de a urca cu steagul României în vârful masivului, pe 1 decembrie 2017.

foto: Facebook / Salvamont Romania

Citește și: