1866 vizualizări 17 sep 2010

Bucureştiul va fi sărbătorit în costume de epocă, cu concerte, show aeronautic pe Lacul Morii, bătăi cu flori dar şi îmbăieri gratuite la baia publică Griviţa. Startul festivităţilor de "Zilele Bucureştiului" se va da din Centrul Istoric, de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Petrecerea va ţine de vineri seară şi până la sfârşitul săptămânii.

Pe străzile Franceză şi Carada din Centrul Istoric au fost amenajate scene de pe care vor concerta Paula Seling, Direcţia 5, Iris sau Maria Buză şi taraful.

În Piaţa George Enescu se va desfăşura "noaptea albă a filmului românesc", unde se va putea viziona în avanpremieră Mănuşi Roşii în regia lui Radu Gabrea sau Filantropica lui Nae Caranfil.

Pe bulevardul Unirii, în zona fântânilor, bucureştenii se vor putea plimba cu trăsuri sau vor asista la parada costumelor de epocă. Tot aici s-a amenajat un spaţiu gastronomic, un târg al meşteşugarilor şi un workshop pentru copii.

Sâmbătă la ora 12 va avea loc tradiţionala bătaie cu flori şi parada tramvaielor de epocă. Tramvaiele vor pleca de la depoul Victoriei şi vor defila pe traseul Ştefan cel Mare, Moşilor, Sfântul Gheorghe şi retur.

Seara, în Centrul Istoric vor concerta şi trupele Mandinga şi Hara.

Pentru finalul manifestărilor dedicate sărbătoririi a 551 de ani de atestare documentară a Bucureştiului, Primăria Capitalei a pregătit un recital al trupei Voltaj care va avea loc în Piaţa Constituţiei.

AeroNautic Show pe Lacul Morii

AeroNautic Show 2010 este realizat cu ocazia Zilelor Bucureştiului şi este pentru prima dată când acrobaţiile nautice se combină cu cele aeriene. Se doreşte a fi un spectacol complet şi omogen, care scoate în evidenţă atât partea recreativă, cât şi partea practică.

La show vor participa cei mai buni piloţi de acrobaţie aeriană şi nautică din cele mai importante instituţii naţionale şi internaţionale de profil. AeroNautic Show 2010 este la prima ediţie, iar Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Pieţelor şi Administraţia Domeniului Public, este partener al evenimentului.

Show-ul aeronautic se va desfăşura sâmbătă, între orele 11 şi 15, pe Lacul Morii din sectorul 6 al Capitalei.

Plimbări cu vaporaşul şi îmbăieri gratis de Zilele Bucureştiului

Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) îi invită pe bucureşteni la plimbări gratis cu vaporaşul pe Lacul Herăstrău. Acestea se vor desfăşura sâmbătă şi duminică, între orele 11 şi 19. Tot în aceste zile, între orele 11 şi 18, îmbăierile la baia publică Griviţa vor fi gratis.

"Sindrofie la Şosea" în parcul Kiseleff

Sâmbătă, 18 septembrie 2010, la ora 11.00, în Parcul Kiseleff (zona Foişor), primarul Andrei Chiliman va inaugura primele trasee turistice pietonale din sectorul 1. Evenimentul a fost botezat "Sindrofie la Şosea" şi la el participă voluntari în costume de epocă care vor forma din 30 în 30 de minute grupuri de câte 10 bucureşteni care vor pleca pe cele două trasee. În itinerariu au fost incluse, printre altele, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul George Enescu, Muzeul Grigore Antipa şi Muzeul de Geologie. În parc vor avea loc activităţi ce vor readuce la viaţă atmosfera de altădată: flori presărate pe alei, târg de antichităţi, mâncare specifică vremii interbelice, demonstraţii culinare, degustări de vinuri, copii cu ziare ("Lume, lume...". Aceştia vor distribui câte un "ziar" cu cele mai frumoase 10 poveşti de pe cele două trasee.

Zilele Bucureştiului închid circulaţia

Potrivit biroului de presă din Primăria Capitalei, în perioada 17-19 septembrie, traficul rutier se restricţionează astfel: sâmbătă şi duminică, între orele 6-23 circulaţia se închide pe bulevardul Unirii, între Piaţa Constituţiei şi bulevardul Regina Maria. Tot sâmbătă, între orele 22-23 se închide bulevardul Libertăţii, pe ambele sensuri, între Calea 13 Septembrie şi bulevardul Naţiunile Unite. Duminică, pe 19 septembrie, Parada Elevilor va închide circulaţia pe benzile 1 şi 2 de pe Calea Victoriei, Piaţa Naţiunile Unite - Splaiul Independenţei şi Piaţa Constituţiei. Parada Elevilor se va încheia la ora 17. (Maria Manoliu)

Citește și: