Laura Cojocaru
2202 vizualizări 22 dec 2018

Mai multe persoane şi-au exprimat nemulţumirea pe Facebook faţă de condiţiile de călătorie.

”Tren din România secolului XXI. Ruşine! Trenul Bucureşti - Craiova, doar două vagoane, dar au vândut bilete pentru cinci! Stăm ca vitele înăuntru şi este lume pe peron care nu a avut loc.” Mesajul unui călător care a reuşit să urce este însoţit de un videoclip în care se observă călători, printre care bătrâni şi copii, stând înghesuiţi în tren.

”Trăiască CFR-ul şi cine-l conduce aşa de bine! De două zile pe peronul Gării de Nord sunt în jur de 500 de persoane pentru cursa Bucureşti -Craiova, numai că trenul are doar două vagoane. Bilete plătite, oameni rămaşi pe peron. Mulţi. E bine, e foarte bine. Dragnea vorbeşte de prosperitate, unitate şi de TOATE!”, scrie o altă călătoare pe Facebook.

Condiţii de condiţii CFR. Două vagoane pline şi lume rămasă pe jos, navetişti, călători cu bilete”, scrie altul, lângă o fotografie cu pasagerii înghesuiţi.

Vineri, la acelaşi tren, CFR a fost nevoită să introducă încă un vagon, după ce cinci călători s-au aşezat în faţa locomotivei, în semn de protest. Plătiseră bilet şi nu puteau urca, pentru că era prea aglomerat. Agenţii de pază nu au reuşit să îi îndepărteze pe cei cinci călători care stăteau pe şine. Trenul a plecat cu trei vagoane, cu 100 de minute întârziere şi fără căldură corespunzătoare.

 

Vineri, CFR Călători anunţa că va suplimenta trenurile care circulă pe cele mai solicitate rute, în zilele cu trafic crescut din perioada 21 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019

Avea în vedere, însă, rute din Bucureşti spre/dinspre Braşov, Cluj Napoca, Sibiu, Satu Mare, Baia Mare, Vatra Dornei, Suceava, Iaşi, Timişoara Nord şi Constanţa. Craiova nu era inclusă pe listă.

”Recomandăm tuturor pasagerilor planificarea din timp a călătoriei cu trenul,” anunţă CFR Călători. ”Biletele de tren pot fi achiziţionate cu anticipaţie:

- Online de pe www.cfrcalatori.ro;

- de la automatele XsellKiosk din gări;

- de la automatele ZebraPay;

- direct de la casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj CFR;

- de la distribuitori autorizaţi (agenţii de turism).

 

Citește și: