Departamentul Corespondenţi
733 vizualizări 24 oct 2018

Reprezentanţii Primăriei Galaţi au decis să mute o staţie de autobuz pentru a permite accesul pietonilor pe un trotuar care este blocat de adăpostul construit din metal şi sticlă.

Decizia a fost luată în condiţiile în care trotuarul a fost construit zilele trecute, în cadrul unei lucrări de reabilitare urbană comandată de municipalitatea gălăţeană. Cei de la Primărie spun că şantierul nu a fost încă închis şi că vor face modificări acolo unde este nevoie.

Trotuar construit în spatele unei staţii de autobuz până într-un gard

Lucrarea care se desfăşoară într-un cartier din oraşul Galaţi nu s-a încheiat, dar gălăţenii care locuiesc în zonă au văzut cu surprindere că muncitorii au construit un trotuar lung de 20 de metri care nu poate fi folosit. Porţiunea de asfalt rezervată pietonilor porneşte chiar din spatele unei staţii de autobuz şi se termină într-un gard.

„Nu ştiu de ce l-au făcut aşa, nu e corect, nimic nu e corect, nu vedeţi (...) se opreşte în staţia de autobuz şi dincolo în gard, nu foloseşte la nimic. Măcar era un loc de parcare, mai parcau două, trei maşini acolo”, a constatat un gălăţean care locuieşte în zonă.

Trotuar construit în spatele unei staţii de autobuz până într-un gard

Reprezentanţii Primăriei Galaţi spun că firma care a derulat lucrarea a respectat proiectul iniţial şi că staţia de autobuz va fi mutată, pentru a permite accestul pietonilor pe trotuar.

„Lucrarea nu este finalizată. Constructorul este în grafic, nu este nicio întârziere. Adăpostul de călători va fi mutat, am luat decizia să-l mutăm, aşa era prevăzut”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Raluca Ardean.

Peste drum, alte probleme: în mijlocul trotuarului asfaltat recent au rămas doi stâlpi de lemn, unul dintre aceştia susţinând un singur cablu.

„Este tipic românesc (...) Au lucrat meseriaşi, ingineri, constructori. În România, trăim în România, asta e”, este remarca unui trecător care a ocolit cu grijă cei doi stâlpi din mijlocul trotuarului.

Trotuar construit în spatele unei staţii de autobuz până într-un gard

Şi în acest caz, lucrarea va suferi modificări, iar Primăria a anunţat că ambii stâlpi vor fi scoşi de pe aleea pietonală de proprietarul lor, un operator de telefonie mobilă. „Am fost informată că stâlpii vor fi mutaţi, compania îi va muta”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Raluca Ardean.

Cele două segmente de trotuar fac parte dintr-o lucrare amplă de modernizare a unei străzi din oraşul Galaţi. În cadrul proiectului, a fost modernizată infrastructura pietonală şi rutieră şi au fost instalate reţele de canalizare şi de apă.

Citește și: