Mona Hera - Mediafax
Cătălin Legănel
7619 vizualizări 4 mai 2013

Poliţiştii constănţeni au găsit, sâmbătă, trupul bărbatului dispărut în urmă cu o săptămână după ce ambarcaţiunea cu care se plimba pe Dunăre, împreună cu nepotul său de patru ani, s-a răsturnat în apropiere de Cernavodă, corpul copilului nefiind descoperit până în prezent.

"Poliţiştii Postului Transporturi Navale Cernavodă nu au încetat căutările, iar astăzi (sîmbătă - n.r.), în jurul orei 12.30, un echipaj aflat în patrulare pe fluviul Dunărea a descoperit trupul bărbatului dispărut în data de 28 aprilie, plutind pe apă, în amonte de ecluza de la Cernavodă a Canalului Dunăre - Marea Neagră", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Constanţa, Gelu Manolescu.

Poliţiştii din Cernavodă continuă căutările pentru a-l găsi şi pe copilul de patru ani care se afla în barcă împreună cu unchiul său în momentul în care ambarcaţiunea s-a răsturnat.

Cei doi făceau parte dintr-un un grup mai mare de persoane care au petrecut de Florii pe malul Dunării, în amonte de podul Anghel Saligny din zona localităţii Cernavodă, iar la un moment dat unchiul, în vârstă de 32 de ani, şi-a luat nepotul la o plimbare cu o barcă cu motor. Ei au ieşit cu ambarcaţiunea din fibră de sticlă în jurul orei 20.40, când deja se întunecase, iar de atunci nu au mai fost văzuţi. Ulterior, a fost găsită ambarcaţiunea, care plutea în derivă.

Autorităţile au căutat continuu trupurile celor doi, inclusiv cu scafandri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea", însă fără rezultat.

Citește și: