Nicolae Oprea
294 vizualizări 3 oct 2018

Aproximativ 300 de angajaţi din penitenciarele româneşti s-au strâns, miercuri, cu vuvuzele, în faţa Ministerului Justiţiei, cerând demisia ministrului Tudorel Toader şi strîgând „Tudore, Minciunel”.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă din penitenciare, de faptul că au ore suplimentare neplătite sau că nu au suficiente dotări pentru a se apăra de condamnaţii care sunt agresivi.

„Ministrul Justiţiei a promis acum un an standarde privind condiţiile de lucru în penitenciare şi un plan multianual de investiţii, dar nu s-a ţinut de cuvânt. În schimb, bugetul pentru investiţii a fost redus la jumătate. În continuare sunt peste un milion de ore suplimentare restante neplătite. Ministrul Justiţiei s-a angajat acum 6 luni, ca reacţie la refuzul unor colegi de a intra în serviciu, că orele suplimentare vor fi plătite, dar nu s-a ţinut de cuvânt”, spun reprezentanţii sindicaliştilor.

Aceştia mai precizează că în cazul în care revendicările lor nu sunt rezolvate, nu vor înceta protestele.

„Dacă aceste revendicări nu vor primi un răspuns pozitiv concret, vom continua acţiunile în instanţele civile şi penale împotriva ministrului Justiţiei şi vom recurge la blocarea activităţii penitenciarelor ca urmare a refuzului angajaţilor de a lucra în condiţii de lucru improprii”, susţine Sorin Dumitraşcu, preşedintele FSANP.

 

Citește și: