Departamentul Social - Mediafax
1616 vizualizări 21 feb 2019

Lazăr, după anunţul lui Toader: Să spună bărbăteşte ce probleme sunt. Nu e o procedură lansată oficial!

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, joi, referitor la anunţul ministrului Justiţiei de a declanşa procedura de numire a unui nou procuror general, că aceasta nu este lansată oficial, precizând însă că Toader s-a întâlnit cu un procuror din PG cu "probleme de reprezentativitate".

"Să spună bărbăteşte ce probleme sunt. Cum să mă convoace? Dumnealui a venit în instituţie. Nu m-a convocat nicăieri. Dacă a venit în Ministerul Public, singurul care poate lua o decizie este procurorul general. Domnia sa a contactat un procuror care are probleme de reprezentativitate în cadrul Asociaţiei Procurorilor. Acel procuror trebuie să îşi clarifice problemele de reprezentativitate şi acest lucru se face prin adunare, nu printr-o întânire obscură", a declarat Augustin Lazăr, la ieşirea de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

Reacţia procurorului general vine în condiţiile în care ministrul Justiţiei a anunţat că s-a întâlnit cu procurorul Elena Iordache, preşedintele Asociaţiei Procurorilor.

Referitor la anunţul de declanşare a procedurii de numire a unui nou procuror general, Augustin Lazăr a precizând că procedura nu a fost lansată oficial.

"Dacă domniile voastre mă întrebaţi pe mine ce voi face? Dar nu există o procedură lansată oficial, o procedură semnată. Noi trebuie să vedem un anunţ care are un caracter legal şi apoi să vedem ce vom face. (..) Informaţia zilei nu era faptul că domnul ministru a venit tiptil aici. Informaţia era că magistraţii din CSM sunt puşi să îşi dea cu părerea cu privire la un act normativ, OUG care a fost publicată şi care a blocat Ministerul Public. Nu vom mai avea un Minister Public funcţional", a completat procurorul general.

Toader: Voi declanşa procedura de numire a noului procuror general

"Voi merge la minister şi voi declanşa procedura de numire a noului procuror general. La finalul lunii aprilie, expiră mandatul (lui Augustin Lazăr -n.r.) şi voi declanşa între timp şi, în felul acesta, până la expirarea perioadei, vom avea un nou procuror general. Nici nu am declanşat procedura şi acuma vizăm? Vedem cine se va înscrie şi atunci vom vedea. Nu avem de unde să ştim, să vedem cine se va înscrie şi atunci vom vedea", a declarat Tudorel Toader, la ieşirea de la Parchetul General.

Ministrul Justiţiei a fost prezent, joi, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCL), fără a se întâlni însă şi cu Augustin Lazăr, actualul procuror general, pentru care Tudorel Toader a cerut revocarea.

"La ieşire ( de la Parchetul General -n.r.), vă voi comunica probabil, sigur, şi o măsură importantă pe care o voi lua în curând", a anunţat Tudorel Toader, la sosirea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), acolo unde a anunţat că are întâlniri cu mai mulţi procurori, printre care şi procurorul general adjunct Bogdan Licu.

Întrebat pe cine vizează această măsură, ministrul Justiţiei a replicat: "statul de drept".

 

Tudorel Toader a refuzat să răspundă, joi, la intrarea în Parchetul General, criticilor Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), care a transmis, joi, că OUG pe legile justiţiei conţine o serie de prevederi care încalcă principiul separării carierei judecătorilor de cea a procurorilor şi modifică condiţiile de accedere la instanţa supremă, reprezentând un pas enorm înapoi faţă de formă anterioară a statutului acestor două profesii.

 

„Ceauşescu”, către Toader: Eşti SLUGA lui DRAGNEA!

Toader a fost huiduit joi, la ieşirea de la Parchetul General, de protestatarul Marian "Ceauşescu", cel care, alături de alţi oameni, a aruncat cu ketchup pe pereţii ministerului Justiţiei în urmă cu două zile.

"Gândiţi-vă la popor, nu doar la voi, că nu sunteţi stăpâni"

"Comunistule"

"Eşti sluga lui Dragnea"

Sunt câteva dintre lozincile protestatarului Marian "Ceauşescu".

Marian Ceauşescu a participat, marţi, seară, alături de alţi protestatari, la o acţiune de protest în faţa ministerului Justiţiei, acolo unde au aruncat cu ketchup pe pereţii instituţiei.

Tot el este cel care l-a urmărit în trafic pe Eugen Nicolicea, a mers acasă la Florin Iordache şi, împreună cu alţi protestatari #rezist, a lipit afişe pe garajul parlamentarului şi l-a urmărit până în scara blocului pe Valer Dorneanu, preşedinte al Curţii Constituţionale.

Este unul dintre cei mai activi membri ai mişcării #Rezist, fiind prezent la aproape toate mitingurile organizate în Bucureşti împotriva partidului de guvernământ. Acesta susţine că este victimă a Revoluţiei din 1989 şi spune că a fost împuşcat în picior, în timp ce protesta în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

foto: Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Citește și: