Laura Petrescu
785 vizualizări 9 dec 2018

Salvamontiştii din Buşteni au reluat, luni dimineaţă, căutările în persoanelor surprinse de avalanşa produsă pe Valea Morarului din masivul Bucegi.

Aceştia au intervenit pentru recuperarea trupului turistului surprins de avalanşă. În plus, salvamontiştii găsiseră, duminică, o cască ce nu aparţinea primei victime, astfel că au început căutările cu ajutorul unei sonde de avalanşă.

În acest fel, salvamontiştii au reuşit să dea de o a doua victimă, un bărbat.

“A fost găsită a doua victimă, un bărbat. A fost căutat prin sondare. Era la jumătate de metru sub zăpadă”, a declarat şeful Salvamont Prahova, Daniel Banu.

Salvamotiştii presupun că avalanşa a fost provocată chiar de cei doi turişti.

Căderea de zăpadă a fost una mare, care s-a întins pe aproximativ 100 de metri.

Salvamontiştii din Buşteni intervin, duminică, în Masivul Bucegi, unde s-a produs o avalanşă, pe Valea Morarului, într-o zonă care nu este traseu turistic.

Avalanşa a suprins un grup de turişti, iar primele informaţii arată că un bărbat a murit.

Şefului Salvamont Prahova, Daniel Banu, a declarat pentru MEDIAFAX că avalanşa s-a produs pe partea superioară a Văii Morarului.

”A suprins un grup de turişti. Ei au sunat şi după ajutor. Este un bărbat decedat, aşa au spus prietenii lui care au ajuns la el. Nu este acoperit de zăpadă. Au plecat salvamontiştii de la Refugiul Babele spre ei”, a declarat Banu.

Acesta nu a putut preciza ce anume a declanşat avalanşa.

La rândul lor, salvamontiştii dun Buşteni anunţă că intervin pe Valea Morarului, ”unde o avalanşă a produs cel puţin o victimă”.

Salvamontiştii cercetează acum întreaga zonă pentru a afla dacă mai sunt şi alte persoane surprinse de această avalanşă.

Citește și: