Andreea Tobias
630 vizualizări 3 mar 2018

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Pârvu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că femeia a fost găsită decedată în albia râului Tişiţa.

”Femeia dispărută în timpul avalanşei din Vrancea a fost găsită decedată în albia râului Tişiţa. S-au făcut manevre de resuscitare. Victima de 37 de ani a fost găsită în albia râului Tişiţa, a stat în apă îngheţată şi acoperită cu zăpadă”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

Potrivit acesteia, ceilalţi turişti sunt în siguranţă.

 

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România, Sabin Cornoiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în momentul producerii avalanşei în zonă se aflau două grupuri de turişti, însoţiţi de salvamontişti.

”Un grup de turişti a trecut de avalanşă, cel de-al doilea a fost surprins. O persoană este dispărută şi căutată la această oră”, a spus Cornoiu.

Potrivit acestuia, avalanşa produsă în Munţii Vrancei, lângă Cheile Tişiţei, a fost una atipică, de scurtă durată.

”Probabil s-a desprins un bloc de zăpadă şi a angrenat crengi şi pietre. Zăpada acolo este grea, umedă”, a afirmat Cornoiu.

O femeie de 36 de ani a dispărut în urma unei avalanşe care s-a produs în judeţul Vrancea. Alte persoane sunt blocate pe munte

Purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Pârvu, a declarat că turista surprinsă are 36 de ani.

”Este vorba despre o femeie de 36 de ani prinsă sub zăpadă. Apelul de urgenţă a fost în jurul orei 12.05, sunt mulţi salvatori la faţa locului. Celelalte persoane sunt blocate pe munte, nu sub zăpadă, sunt în siguranţă. Salvatorii încearcă să o găsească pe femeia dispărută, primii au ajuns la faţa locului poliţiştii, jandarmii şi salvamontiştii din zonă, operaţiunea de căutare este în plină desfăşurare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Pârvu.

Operaţiunea de salvare continuă la ora acestei ştiri pe versanţii de la Cheile Tişiţei, o zonă frecventată de numeroşi turişti.

Citește și: