Vasile Magradean
382 vizualizări 29 mai 2018

Potrivit unui comunicat al UBB transmis marţi, corespondentului MEDIAFAX, clasamentul a fost realizat pe baza indicatorilor referitori la calitatea procesului educaţional, inserţia absolvenţilor pe piaţa forţei de muncă, rezultatele activităţii de cercetare, calitatea, numărul şi impactul publicaţiilor ştiinţifice.

„Universitatea Babeş-Bolyai ocupă prima poziţie din România în clasamentul global al universităţilor (CWUR World University Rankings), dat publicităţii luni de Center for World University Rankings (CWUR). Conform clasamentului general, UBB se situează pe poziţia 802 între cele 18.000 de universităţi din întreaga lume analizate şi ierarhizate de CWUR pe baza indicatorilor referitori la calitatea procesului educaţional, inserţia absolvenţilor pe piaţa forţei de muncă, rezultatele activităţii de cercetare, calitatea, numărul şi impactul publicaţiilor ştiinţifice”, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii universităţii clujene au subliniat că Centrul pentru ierarhizarea globală a universităţilor (CWUR) este o organizaţie consultativă în domeniul educaţiei universitare, ale cărei clasamente sunt recunoscute pentru gradul ridicat de obiectivitate, transparenţă şi consistenţă.

„Faptul că suntem, din nou, prima universitate din ţară inclusă în clasament, dar mai mult decât atât, faptul că suntem între primele 1.000 de universităţi din lume dintr-un total de 18.000 de instituţii academice evaluate, dovedeşte încă o dată nivelul ridicat al calităţii actelor de educaţie şi de cercetare de la UBB. Iată că avem din nou confirmarea gradului ridicat de încredere şi performanţă de care se bucură universitatea noastră, care a reuşit din nou să surclaseze universităţi cu bugete considerabil mai mari decât al nostru”, a afirmat prorectorul UBB, Daniel David, responsabil de cercetare, competitivitate-excelenţă şi publicaţii ştiinţifice.

În anul 2015, UBB a ocupat locul 987 la nivel internaţional al universităţilor.

Citește și: