853 vizualizări 2 iun 2019

„Aş dori să transmit din partea conducerii Poliţiei Române sincere condoleanţe familiei poliţistului, alături de care suntem în aceste momente grele. Astăzi, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş au obţinut informaţii punctuale cu privire la faptul că un urmărit internaţional se află într-un imobil din localitatea Izvin, judeţul Timiş. În baza informaţiilor obţinute, poliţiştii au demarat activităţi specifice pentru prinderea numitului Lepa Ionel Marcel, urmărit internaţional, în baza unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis, la data de 25 aprilie 2018, de Judecătoria Lugoj, fiind condamnat pentru comiterea infracţiunii de tentativă la tâlhărie”, a declarat inspectorul general adjunct al Poliţiei Române, comisar şef de poliţie Florian Dragnea.

Potrivit Poliţiei, agenţii s-au deplasat la imobilul respectiv, iar una dintre echipele de poliţişti a ocolit imobilul, pentru a se asigura că suspectul nu fuge prin partea din spate, moment în care urmăritul a ieşit din casă şi tras mai multe focuri de armă, în urma cărora poliţistul a murit.

Ulterior, suspectul a fugit în curtea altui imobil, unde ar fi ameninţat cu arma o persoană, încercând să-i sustragă autoturismul, moment în care un agent a făcut uz de armă, reuşind să-l rănească pe urmărit.

„Fac precizarea că Lepa Ionel Marcel a fugit într-o zonă împădurită a localităţii, fiind în continuare căutat. Imediat după producerea evenimentului, de la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române s-au dispus măsuri pentru sprijinirea poliţiştilor de la nivelul I.P.J. Timiş, în vederea depistării şi reţinerii persoanei în cauză. Astfel, au fost trimişi specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, de la Institutul Naţional de Criminalistică şi de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. De asemenea, am dispus angrenarea unităţilor de poliţie limitrofe (efective, câini de urmă şi nu numai), precum şi a altor structuri ale Poliţiei Române de specialitate (operaţiuni speciale, combaterea criminalităţii organizate etc). Totodată, s-a solicitat şi sprijinul structurilor de Poliţie de Frontieră şi ale Jandarmeriei”, a mai spus Florian Dragnea.

A fost solicitat şi sprijinul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., pentru survolarea zonei şi sprijinirii echipajelor din teren.

„De asemenea, conducerea Poliţiei Române a dispus verificări la nivelul IPJ Timiş, cu privire la toate aspectele care privesc această misiune, iar dacă se va constata ca au existat sincope legate de modul de organizare a intervenţiei, cei vinovaţi vor plăti. Este normal să avem toate elementele cu atât mai mult cu cât vorbim despre pierderea vieţii unui coleg. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, în cadrul căruia procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş efectuează cercetări”, potrivit sursei citate.

 

Citește și: