158 vizualizări 13 iul 2010

Pe ternul fostei baze militare Ghencea se va construi un ansamblu de locuinţe. Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea a anunţat, la Braşov, că, în sectorul 6 al Capitalei se va dezvolta "un proiect social-imobiliar de locuinţe ANL finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. În sectorul 6 există o foarte mare bază militară, cu foarte mult teren, pe care foarte mulţi s-au chinuit să-l ia de-a lungul timpului şi să şi-l însuşească. Dar n-au reuşit, a rămas în continuare la MapN şi MapN-ul acum nu intenţionează să facă din asta un biznis, vrea, dimpotrivă, să-l pună la dispoziţia autorităţilor publice locale pentru un proiect social-imobiliar, adică de locuinţe sociale, fie că sunt pentru tineri, fie pentru bătrâni, fie că se va construi un cămin social acolo".

În privinţa fondurilor care urmează să fie alocate, ministrul Elena Udrea a explicat doar că "proiectul e doar un concept, nu s-a stabilit încă nici o suprafaţă, nici valoarea investiţiilor, nici altceva concret. Dar în principiu, dacă vor fi locuinţe ANL, le finanţăm noi, ministerul, şi cofinanţează Primăria sectorului6 şi cu oricine mai doreşte să participe la finanţarea unui asemenea proiect social". Demnitarul a ţinut să sublinieze că ministrul Gabriel Oprea nu are nici un interes în acest proiect. "Ce interes personal poate să aibă, câtă vreme dă terenul pentru locuinţe pentru bătrâni şi tineri?"

Primarul sectorului 6, Cristian Poteraş, a declarat pentru Gândul că, "în acest moment, totul este la nivel de intenţie şi declaraţii. După ce vom primi terenul, vom comanda un studiu de fezabilitate şi abia atunci vom ştii ce vom putea face. Este vorba de terenul fostei baze militare Ghencea".

Proiect imobiliar şi în sectorul 2

Şi consiliul Local al Sectorului 2 va prelua parţial o proprietate MApN din Pantelimon, judeţul Ilfov, urmând ca în această zonă să fie realizate, în maximum trei ani de la preluare, locuinţe în sistem ANL. O parte dintre locuinţe revin MApN, MAI, SRI şi SPP. Terenul şi o construcţie ce urmează să fie preluate de Primăria sectorului2 se află în proprietatea publică a statului şi au fost trecute din administrarea MApN în cea a Consiliului Local al Sectorului 2 printr-o hotărâre de Guvern. Aceasta a fost publicată marţi în Monitorul Oficial şi prevede că, după preluare, va fi sistematizată zona, respectiv în maximum trei ani vor fi construite "locuinţe şi funcţiuni complementare spaţiilor de locuit prin programe derulate de ANL".

CITEŞTE ŞI Cum a modificat Guvernul impozitele la case şi maşini

Citește și: