260 vizualizări 23 dec 2012

Un agent şef de poliţie constănţean şi administratorul AGIGEA EXPRES au fost reţinuţi de DNA pentru că au pretins 30.000 de euro de la o persoană cercetată într-un dosar, pentru a direcţiona investigaţiile cât să obţină o soluţie favorabilă, în caz contrar va fi trimisă în judecată.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii Dan Frumuşelu, agent şef de poliţie în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, pentru luare de mită şi şantaj; Emil Gorduneascu, administrator al SC AGIGEA EXPRES SRL Agigea, judeţul Constanţa şi consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Agigea, pentru complicitate la luare de mită şi şantaj.

Potrivit DNA, în 20 decembrie 2012, inculpaţii Frumuşelu Dan, în calitate de agent şef de poliţie în cadrul Serviciului de Investigarea a Fraudelor al IPJ Constanţa şi Gheordunescu Emil, au exercitat presiuni asupra unui denunţător, solicitându-i acestuia să achite suma de 30.000 euro în contul unui prejudiciu invocat de Gheordunescu Emil, în calitate parte vătămată. În caz contrar, agentul de poliţie a ameninţat că va administra probe în aşa fel încât denunţătorul să fie trimis în judecată, cu consecinţa condamnării sale la închisoare cu executarea pedepsei. Totodată, agentul de poliţie Frumuşelu Dan i-a prezentat denunţătorului şi alternativa favorabilă acestuia, respectiv împrejurarea că, dacă va achita suma de 30.000 euro, va desfăşura şi orienta cercetările penale astfel încât soluţia ce se va impune va fi una de condamnare la pedeapsa închisorii cu suspendarea condiţionată a executării sau, mai mult chiar, de scoatere de sub urmărirea penală.

La aceeaşi dată, agentul de poliţie Frumuşelu Dan a acceptat promisiunea ca denunţătorul să îi dea, prin intermediul lui Gheordunescu Emil, suma de 15.000 euro, pentru a orienta cercetările astfel ca să fie adoptată o soluţie convenabilă denunţătorului.

În 22 decembrie 2012, inculpatul Gheordunescu Emil a primit de la denunţător suma totală de 45.000 de euro, din care 30.000 de euro pentru sine şi 15.000 de euro pentru agentul de poliţie Frumuşelu Dan, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpaţilor Frumuşelu Dan şi Gheordunescu Emil li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 22 decembrie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca la data de 23 decembrie 2012 să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile la Tribunalul Constanţa.

În cauză procurorii au fost sprijiniţi de lucrători din structurii locale Constanţa a DGIPI.

Citește și: