Ioana Sfârlea
653 vizualizări 17 mai 2019

Un accident de muncă soldat cu rănirea prin împuşcare a unui bărbat a avut loc, vineri, la fabrica de arme din Cugir.

Potrivit poliţiştilor, victima este un bărbat în vârstă de 38 de ani, care a fost transportat la spital în stare stabilă.

„O persoană a fost rănită, prin împuşcare, în picior. A fost transportată, în stare stabilă, la spital. Accidentul s-a produs în poligonul de încercare al fabricii. Facem cercetări”, a transmis Luminiţa Prodan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

La locul incidentului se află şi inspectori de la ITM Alba care vor stabili cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul de muncă.

Potrivit unor surse judiciare, un angajat a manipulat greşit un pistol calibrul 7,65 mm, împuşcând în picior un coleg aflat în apropiere.

Un alt accident grav, la aceeaşi fabrică, s-a produs în luna noiembrie 2018, când un incendiu cu degajare mare de fum a izbucnit, după o explozie, într-un tunel subteran de testare. Toţi angajaţii au reuşit să iasă din clădire, cu excepţia unei femei care a fost găsită carbonizată. În acest caz s-a întocmit un dosar penal.

Ancheta de la Fabrica de Arme Cugir: Bărbatul rănit s-a împuşcat singur în timp ce regla un pistol

Accidentul de muncă soldat cu rănirea prin împuşcare a unui bărbat a avut loc, vineri, la fabrica de arme din Cugir. Iniţial s-a crezut că bărbatul a fost împuşcat accidental de un coleg, însă apoi s-a stabilit că victima s-a rănit singură, când regla un pistol.

ITM Alba a deschis o anchetă, pentru a stabili cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul de muncă.

„A fost rănit unul dintre lăcătuşi, în timp ce regla o armă care a fost testată în poligon. A rămas cartuşul pe ţeavă, a zburat în tavan şi după aceea l-a lovit în pulpa unui picior. Bărbatul a fost transportat la spital, nu avem încă concluziile medicilor însă cel mai probabil va fi în incapacitate de muncă pentru o perioadă”, a declarat, pentru corespondentul Mediafax, inspectorul Vasile Suciu, de la ITM Alba.

Bărbatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Orăşenesc Cugir, unde a fost stabilizat şi apoi a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia unde va fi operat.

„Pacientul a fost internat pe secţie de Ortopedie-traumatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia în vederea unei intervenţii chirurgicale. Acesta se află în stare stabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Alexandra Mateş.

 

Citește și: