Andreea Unturica - Mediafax
Elvira Gheorghita
4170 vizualizări 9 aug 2015

Accidentul s-ar fi produs după ce şoferul ar fi adormit la volan. În zonă au fost trimise 15 ambulanţe intervenţie ale Serviciului de Ambulanţă şi ale SMURD, inclusiv maşina de intervenţie pentru victime multiple şi unitatea mobilă de urgenţă.

În autocar se aflau 53 de persoane, printre care mulţi copii care se întorceau din tabără. Doi dintre aceştia se află în stare gravă.

„Totalul persoanelor implicate a fost de 53, din care, din păcate, două decedate, trei care au refuzat transportul la spital, două persoane aflate în stare critică, din care una a suferit inclusiv o amputaţie a membrului superior. Totalul persoanelor transportate la spital, inclusiv cele două în stare critică fiind de 48 de persoane, printre care şi copii. Din păcate, printre cei decedaţi este un minor, o fată de 17 ani, iar numărul total de copii avem o cifră de 18 corectată la 21 de copii. Când s-a primit apelul, în judeţul Călăraşi s-a declanşat planul roşu. Declanşarea planului roşu a însemnat trimiterea mai multor echipaje dar şi solicit de sprijin din partea jud limitrofe. S-a luat decizia şi declanşării unei alerte la Bucureşti şi s-au trimis 10 ambulanţe de prim ajutor de la SMURD”, a precizat secretarul de stat MAI.

Traficul în zonă a fost întrerupt, fiind reluat în jurul orei 10.00.

Autocarul implicat în accident este tractat

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat că pasagerii ucraineni ai autocarului sunt aduşi cu toţii la spitale din Bucureşti pentru investigaţii sau pentru tratamente ori intervenţii în cazul în care este necesar acest lucru.

Astfel, în urma accidentului petrecut pe Autostrada Soarelui, două persoane şi-au pierdut viaţa şi mai multe au fost rănite.

Potrivit secretarului de stat, un bilanţ exact al accidentului va putea fi cunoscut în cursul dimineţii de duminică.

 Raed Arafat a declarat pentru MEDIAFAX că în urma accidentului, petrecut pe sensul de mers spre Capitală, în judeţul Călăraşi a fost declanşat planul roşu.

Potrivit lui Arafat, până la ora actuală se ştie că unul dintre răniţi, un copil, este în comă, el suferind o amputaţie.

Citește și: