391 vizualizări 24 aug 2011

Un angajat în vârstă de 23 de ani al unei firme din Galaţi care executa lucrări de asfaltare în localitatea călărăşeană Drajna pe DN 3 A a murit după ce corpul i-a fost călcat şi zdrobit în totalitate de un utilaj motocompactor, condus de un coleg de-al său, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi, plt. maj. Ovidiu Tataranu, la faţa locului au intervenit o ambulanţă SMURD şi un echipaj de descarcerare care au scos victima de sub utilaj, însă acesta avea leziuni extrem de grave care i-au provocat moartea instantanee, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este vorba de un tânăr de 23 de ani, O Nicolae, care lucra la o firmă de asfaltare din Galaţi, iar accidentul a avut loc pe DN 3 A în localitatea Drajna. Omul a fost călcat de un motocompactor pe toată suprafaţa corpului şi nu a mai putut fi salvat", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, plt. maj. Ovidiu Tataranu.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că bărbatul care a manevrat compactorul mirosea a alcool, astfel că l-au verificat cu aparatul etilotest.

"A fost verificat cu aparatul etilotest, acesta arătând o alcoolemie de 0,53 miligrame per litru alcool pur în aerul expirată, iar ulterior a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi pentru recoltarea de probe biologice, conform legislaţiei în vigoare, iar în cauză va fi întocmit un dosar penal urmând a se stabili încadrarea juridică a faptelor", a declarat subinspectorul Valentin Buzatu, de la Poliţia Rutieră Călăraşi.

La ora transmiterii acestei ştiri, trupul neînsufleţit al bărbatului a fost transportat de o echipă a Serviciului de Medicină Legală Călăraşi la morgă, iar la faţa locului s-au deplasat reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă, urmând să stabilească dacă muncitorii au forme legale de muncă şi dacă au respectat normele de protecţie a muncii, în timp ce poliţiştii şi procurorii cercetează împrejurările în care a avut loc accidentul de muncă.

Departamentul Corespondenţi, corespondenti@mediafax.ro

Citește și: