Loredana Ficiu
575 vizualizări 12 sep 2018

Femeia în vârstă de 42 de ani din Valu lui Traian, judeţul Constanţa, divorţată, care are doi copii minori, a cerut ajutorul poliţiştilor, sesizând faptul că un vecin i-a propus să îi omoare fostul soţ şi pe doi prieteni de familie, pentru bani.

Femeia a refuzat, iar din acel moment ar fi fost ameninţată cu moartea, bărbatul de 54 de ani spunându-i inclusiv că poate apela la racheţi din Rusia, Polonia sau Serbia.

Imediat, anchetatorii au început să adune probe, fiind făcută şi o percheziţie în locuinţa bărbatului de 54 de ani.

”Urmare a cercetărilor în cazul unei infracţiuni de şantaj, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au identificat un bărbat în vârstă de 54 de ani, din localitatea Valu lui Traian, judeţul Constanţa, bănuit de comiterea faptei. La data de 20 august, o femeie în vârstă de 42 de ani, din localitatea Valu lui Traian a sesizat organele de poliţie că a fost ameninţată cu moartea şi acte de violenţă gravă de respectivul bărbat, care i-a cerut sume de bani cuprinse între 1000 şi 4500 de euro. În urma probatoriului administrat în cauză, poliţiştii au stabilit faptul că, pe parcursul lunii mai 2018, respectivul bărbat s-a oferit să-l asasineze pe fostul soţ al femeii, dar şi doi prieteni ai acestuia, iar ca urmare a refuzului persoanei vătămate de a da curs acestui demers, a recurs la ameninţări cu moartea sau acte de violenţă, solicitând diverse sume de bani”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa.

Bărbatul a fost reţinut, iar miercuri va fi prezentat la Judecătoria Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru şantaj.

 

Citește și: