Adina Oşan
Marian Buga - Mediafax
1155 vizualizări 19 mai 2015

Potrivit unui comunicat de presă remis, marţi, de Poliţia de Frontieră Arad, un bucureştean de 28 de ani a fost prins când încerca să iasă ilegal din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, de la graniţa cu Ungaria, descoprindu-se că acesta era dat în urmărire generală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"S-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca turist într-un autocar înmatriculat în România, un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate românească şi un permis de conducere românesc. S-a constatat că documentele sunt false, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul sectorului pentru verificări", se arată în comunicat.

În timpul verificării identităţii, autorităţile de frontieră au aflat că bărbatul este dat în urmărire generală pentru executarea unui mandat de arestare, emis pentru săvârşirea de infracţiuni informatice.

"Aceasta a declarat că s-a hotărât să-şi procure cartea de identitate pentru a ajunge în Anglia, deoarece ştia că are de ispăşit o pedeapsă de cinci ani şi opt luni de închisoare", mai arată comunicatul.

Suspectul a mai declarat că a primit actele false în schimbul sumei de 300 lire, de la o persoană din Anglia a cărei identitate nu o cunoaşte.

Bărbatul a fost reţinut în vederea punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea. El va fi cercetat pentru fals privind identitatea, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Citește și: