Silviu Bănilă
2900 vizualizări 6 nov 2019

Malakai Paraone, în vârstă de şapte luni, a fost trimis acasă de două spitale şi o secţie de chirurgie pediatrică şi i s-a prescris Panadol, după ce medicii au considerat că bebeluşul are o simplă durere de dinţişori.

Părinţii l-au dus însă la un alt doctor, care a confirmat verdictul dureros: meningită. Din păcate, acesta nu l-a mai putut salva pe Malakai şi autorităţile din Australia au deschis o anchetă în acest caz.

Părinţii l-au dus pe Malakai la spitalele Midland şi Princess Margaret, din Perth, în august 2016, dar a fost trimis acasă de două ori.

Bebeluşul suferea de iritaţii, febră şi îl durea corpul, dar medicii au spus că îl „ies dinţii” şi i-au recomandat paracetamol.

Părinţii au ştiut însă că este ceva grav şi, la o altă vizită la doctor, au aflat diagnosticul crunt: meningită.

Malakai a fost dus de urgenţă la spitalul Princess Margaret, dar a murit în urma complicaţiilor septice, la trei zile de la internare.

Marţi, Dr. William Holloway de la spitalul Princess Margaret, a declarat, legat de ancheta în cazul micuţului Malakai, că tratamentul administrat în alte unităţi ar fi contribuit la agravarea stării sale.

Dr. Holloway a sugerat ca, pe viitor, copiii să fie trataţi de fiecare dată de acelaşi spital sau medic, pentru a se asigura că nimic nu a fost trecut cu vederea.

Ancheta continuă în acest caz, transmite Daily Mail.

Foto: Captură Daily Mail

Citește și: