Petre Mazilu
Ionel Vaduva
128 vizualizări joi, 13:14

Incidentul s-a produs miercuri în oraşul Târgu Bujor, iar animalul a fost găsit în zona fostului Tribunal.

Câinele a fost transportat la o clinică veterinară în stare critică.

Dacă va supravieţui, va fi supus unei intervenţii chirurgicale complicate, cu multiple riscuri.

„S-a întâmplat în clădirea fostului Tribunal din Tg.Bujor, l-a găsit persoana care îl hrănea. Este câinele Tribunalului, are aproximativ patru ani şi acum este desfigurat. Este un miracol că a supravieţuit, a fost împuşcat de două ori în gură. Medicii au stabilit că a fost împuşcat cu alice şi cu aer comprimat. Câinele este în stare gravă, va fi supus unei intervenţii chirurgicale complicate. În paralel, vom face plângere la Poliţie”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul unei asociaţii pentru salvarea animalelor.

Incidentul a ajuns şi la primarul oraşului Târgu Bujor, Laurenţiu Gîdei. Acesta se declară revoltat de incidentul produs în zona Tribunalului.

„Este o barbarie, nu suntem în Evul Mediu ca să împuşcăm animale pe stradă. Iar dacă au împuşcat animalul în gură de două ori, înseamnă că au făcut-o intenţionat, ceea ce agravează fapta. În oraşul pe care îl conduc nu trebuie să se întâmple astfel de lucruri, suntem o comunitate frumoasă. Nici nu contează discuţia despre iubitorii de animale şi cei care nu iubesc animalele, aşa ceva nu se poate întâmpla în vremurile în care trăim. Problema câinilor maidanezi nu poate fi rezolvată astfel, niciodată”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Laurenţiu Gîdei.

Cazul va ajunge şi în atenţia poliţiştilor sub forma unei plângeri redactată de persoanele care s-au implicat în salvarea animalului.

„Aceştia sunt viitorii criminali din România”

Fenomenul violenţei asupra animalelor pare să fi luat amploare în ultima perioadă. Pe pagina sa de Facebook, Tudor Tim Ionescu, consilier în cadrul Primăriei Capitalei, publică în mod constant informaţi despre astfel de evenimente.

Nu mai devreme de 9 ianuarie, acesta scris despre o speţă în care nişte vânători din Suceava ar fi împuşcat câini, fără să precizeze dacă aceştia au sau nu stăpân.

„Câini împuşcaţi la Suceava. Aşa-zişi vânători (că dacă le iei arma fug precum laşii) ar fi împuşcat câini pe drum, nu se ştie dacă au sau nu proprietari. Oricum, aici este infracţiune, pedeapsa este de la şase luni la trei ani închisoare‼️ Atât Politia, cât şi judecătorii şi noi toţi vreau să înţelegem că aceştia sunt viitorii criminali din Romania‼️ @casaluipatrocle au sesizat cazul (...) sper ca şi Poliţia să procedeze ca-n Bucuresti, unde cel care a spânzurat căţelul săptămâna trecută a fost prins şi arestat 30 de zile, urmând a fi judecat”, scria Ionescu pe pagina sa de socializare.

Acelaşi consilier informa în 4 ianuarie 2020, tot pe Facebook, de un câine care a fost spânzurat în mijlocul Bucureştiului, de un balcon în zona Universităţii la blocurile Dunării.

Sursă foto: The Orphan Pet

 

Citește și: