Florin Jinga
1177 vizualizări 7 mar 2019

Totul s-ar fi întâmplat în ianuarie, la Grădiniţa de stat numărul 23 din Braşov, scrie Braşov TV.

„A fost luat din pătuţ, trântit pe scăunel, plesnit peste cap, a dat cu capul de masă, după care a început să plângă şi a fost băgat în debara şi încuiat cu lumina stinsă. Doamna s-a apropiat de uşă, urlând că aşa o să i se întâmple de fiecare dată când nu va dormi. După câteva minute, a fost scos. Băiatul plângea, iar unul dintre colegi spunându-i un lucru, a început să râdă. Văzând că băiatul râde, doamna a spus că înseamnă că nu s-a speriat suficient şi l-a băgat din nou în debara, tot cu lumina stinsă şi încuiat”, a povestit mama copilului.

Situaţia a fost discutată la şedinţa cu părinţii şi educatoarea şi-ar fi recunoscut vina, susţine femeia.

„Toţi părinţii ne-au susţinut şi, pe lângă cauza noastră, au mai apărut foarte multe alte probleme relatate de alţi părinţi - copiii nu erau lăsaţi la toaletă, aveau voie să bea doar două pahare de apă pe zi (...) Una dintre îngrijitoare îi făcea zilnic nesimţiţi, proşti, obraznici", a mai afirmat aceasta.

Directoarea grădiniţei a afirmat că educatoarea a fost cercetată disciplinar şi sancţionată cu un avertisment scris.

Educatoarea este cercetată disciplinar

Directoarea Grădiniţei 23 din Braşov a confirmat, într-o filmare cu camera ascunsă publicată de Braşov TV, că băieţelul a fost închis în debara.

„S-au făcut toate procedurile, a fost cercetată disciplinar, a fost sancţionată cu avertisment scris, este monitorizată. Eu sunt si psiholog şi am mers acolo în clasă şi am făcut câteva jocuri cu copilaşii, ca să identific în mod real ce s-a întâmplat. Într-adevăr copilul a fost dus în debara, exact cum a recunoscut şi doamna, a tras uşa… Asta cu lumina stinsă nu şi-au dat seama copiii dacă s-a întâmplat", a spus directoarea în înregistrarea publicată de Braşov TV.

În timp ce educatoarea este în continuare la catedră, în urmă cu câteva zile copilul de 5 ani a fost transferat la o altă grădiniţă.

Foto: Hepta

Citește și: