Deprtamentul Corespondenţi
206 vizualizări 18 mai 2012

Un deţinut de la Penitenciarul Craiova a fost transportat, vineri dimineaţă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiu, unde urmează să fie operat, după ce şi-a bătut un cui în frunte, transmite corepondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Craiova, Cătălin Borleanu, deţinutul are 42 de ani şi se află în penitenciar din 2009, fiind condamnat la patru ani şi două luni de închisoare pentru tentativă de furt calificat.

Deţinutul, care figurează în evidenţele cabinetului medical din penitenciar ca având afecţiuni psihice uşoare, mai avea patru luni până când ar fi trebuit să-i fie analizată perioada detenţiei, pentru a se stabili dacă va putea fi eliberat.

Joi seară, bărbatul şi-a înfipt un cui în frunte. Borleanu a precizat că incidentul a avut loc în celulă, în prezenţa mai multor deţinuţi, care au anunţat gardianul de serviciu, iar vineri dimineaţă bărbatul a fost transportat la spital, fiind internat în secţia de neurochirurgie, unde va fi operat.

"Este foarte mare riscul, din păcate nu putem scoate cuiul pur şi simplu pentru că este înfipt foarte adânc. E un risc de infecţie, iar o infecţie care se propagă la cap îi pune viaţa în pericol. Va intra acum în operaţie şi vedem ce se poate face", a declarat şeful secţiei de neurochirugie a Spitalului de Urgenţă Craiova, Alexandru Cameniţă.

El a spus că în urmă cu câţiva ani la Craiova "a fost o adevărată modă cu deţinuţi automutilaţi", iar de-a lungul anilor doi deţinuţi au murit după ce şi-au bătut cuie în cap.

 

Citește și: