36 vizualizări 12 feb 2014

Un deţinut de la Penitenciarul Focşani care are de executat o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru furt şi-a înfipt un cui în cap şi a înghiţit o lingură, în urma incidentului el fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Focşani, subcomisar Georgeta Gură, deţinutul, în vârstă de 35 de ani, s-a automutilat, el primind iniţial îngrijiri la cabinetul medical al închisorii, apoi fiind dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă spun că atunci când a fost adus la unitatea medicală bărbatul avea un cui înfipt în cap şi, de asemenea, înghiţise o lingură, şi că nu a colaborat cu medicii, refuzând iniţial să îi fie scos cuiul, care îi străpunsese doar pielea, nu şi craniul. În ceea ce priveşte lingura pe care a înghiţit-o, medicii au precizat că obiectul va fi eliminat. Ulterior deţinutul a refuzat internarea, el fiind transferat din nou la Penitenciarul Focşani.

"Starea de sănătate a deţinutului este stabilă, fapt pentru care acesta a fost readus în unitate, unde este în continuare supravegheat în infirmeria unităţii", a adăugat purtătorul de cuvânt al penitenciarului.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Focşani, în perioada următoare deţinutul ar avea un termen într-un dosar şi ar fi trebuit să ajungă la Bucureşti, iar acesta ar fi putut fi motivul care a stat la baza gestului său.

 

Citește și: