Pacala Dana - Mediafax
Vasile Magradean
293 vizualizări 7 ian 2013

Un deţinut în vârstă de 23 de ani de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla, judeţul Cluj, s-a spânzurat cu un cordon textil de grilajul geamului celulei, fiind declanşată o anchetă internă în acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de reprezentanţii Penitenciarului Gherla, deţinutul, care executa o pedeapsă privativă de libertate în regim închis în cadrul Penitenciarului Gherla, a fost găsit spânzurat, duminică seară, cu un cordon textil, de grilajul geamului celulei, de către agentul supraveghetor de serviciu.

"Personalul medical de serviciu al unităţii a aplicat manevre de resuscitare până la sosirea ambulanţei, care a preluat procedura, şi apoi a echipajului SMURD, al cărui medic a constatat decesul, la ora 19.45. Conducerea Penitenciarului Gherla a început o anchetă internă pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs incidentul", se arată în documentul citat.

Reprezentanţii Penitenciarului Gherla au precizat că au anunţat familia decedatului, judecătorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate, Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla, Institutul de Medicină Legală (IML) Cluj, Poliţia Gherla şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Deţinutul era din judeţul Maramureş şi executa o pedeapsă de şapte ani şi şase luni de închisoare pentru tentativă de omor calificat, fiind încarcerat în anul 2008.

Citește și: