Mihaela Gidei
101 vizualizări 17 apr 2019

„Îmi pare rău dar doresc să mă separ puţin de Grupul pentru Dialog Social al cărui membru sunt de aproape 30 de ani. Îmi pare rău că nu am putut să fiu mai convingător în susţinerea mea în cadrul dezbaterilor din GDS. Am considerat şi susţinut că domnul Augustin Lazăr nu a fost un torţionar dar totuşi a avut un rol în funcţia de tînăr procuror care nu poate fi neglijat. Nu a fost un rol de decizie după părerea mea, în acele situaţii pentru deţinuţii politici deciziile fiind luate la Bucureşti. Am susţinut poziţia nu foarte simplă de a nu se continua cu demersul de decernare a Premiului GDS către procurorul general Augustin Lazăr. Ca urmare mă autosuspend din GDS. Cred că este importantă existenţa unei organizaţii de tipul GDS şi poate în viitor voi solicită să revin”, se arată în mesajul postat pe Facebook de disidentul Radu Filipescu.

Grupul pentru Dialog Social (GDS) a anunţat marţi că a luat decizia să anuleze ceremonia de decernare a premiului pentru Augustin Lazăr, după ce procurorul general a precizat că transmite distincţia foştilor deţinuţi politici şi disidentului Iulius Filip. Premiul îi va fi trimis lui Lazăr la Parchetul General.

„Grupul pentru Dialog Social (GDS) a luat cunoştinţă de mesajul public prin care Procurorul General al României, Augustin Lazăr, anunţă că transmite Premiul GDS pe anul 2018 disidentului Iulius Filip şi tuturor luptătorilor anticomunişti care au făcut cu putinţă ca astăzi să trăim într-o ţară democratică.Premiul va fi trimis domnului Augustin Lazăr la Ministerul Public spre a fi apoi transmis celor pe care dânsul i-a indicat. În aceste condiţii, de comun acord, decernarea premiului GDS din data de 17 aprilie 2019 este contramandată. Îl asigurăm pe domnul Augustin Lazăr de solidaritatea noastră în lupta anticorupţie a Ministerului Public pe care îl conduce”, se arată într-un comunicat de presă al GDS.

foto: Facebook / Radu Filipescu

Citește și: