Florin Jinga
18563 vizualizări 2 iul 2019

George Costache, 18 ani, a fost găsit mort la marginea oraşului, după ce s-a spânzurat de creanga unui copac cu o seară înainte de prima probă a examenului de Bacalaureat, scrie Gazeta de Dimineaţă.

Adolescentul purta un tricou cu mesajul „The Walking Dead” („Mortul Umblător”), iar foştii prieteni susţin că tânărul, provenit dintr-o familie modestă, era adesea umilit de alţi adolescenţi şi că fusese poreclit „Zombie”.

„Pentru că ai fost batjocorit până n-ai mai putut îndura: ţi-au zis Zombie. Aşa că ai decis să pui capăt, agăţându-te şi lăsând în urmă, în mod ironic, un mesaj pentru cei care te-au rănit. Nici nu pot să îmi imaginez ce ai simţit şi îmi pare aşa rău că în ultimul timp n-am mai fost aşa apropiaţi. Ştiu că n-o să vezi niciodată asta, dar e cel mai mic lucru pe care pot să-l fac pentru tine. Să-i încurajez pe alţii să fie buni cu cei din jur, ca alt suflet să nu simtă ce ai simţit tu. De aceea vreau să vă rog şi să vă încurajez să fiţi buni şi plini de compasiune şi de dragoste faţă de cei din jurul vostru, pentru că niciodată nu ştiţi prin ce trec şi ce simt ei. Nu merită să faci un om sa sufere, să-l răneşti. Pentru că oamenii sunt printre cele mai frumoase lucruri din lumea aceasta. Şi nici un suflet nu merită să sufere atât de mult încât să îşi dorească să îşi ia viaţa”, a scris o fostă prietenă a tânărului pe o reţea de socializare.

George era absolvent al Grupului Şcolar „Constantin Brâncuşi” din Petrila şi era printre elevii cu rezultate bune la învăţătură, având o medie generală peste 9.

Bullying-ul în şcoli plasează România pe locul 3 la nivel european în privinţa fenomenului, arată un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, iar aproape 400.000 de elevi sunt ameninţaţi cu bătaia şi 220.000 - bătuţi în mod repetat de colegi, potrivit studiului naţional al Salvaţi Copiii.

Citește și: