Fostul deputat de Constanţa Metin Cerchez a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de morminte, scrie Adevărul.

Fostul parlamentar din partea minorităţii turce a intrat în atenţia publică în 2010 când a moderat cazul "strigoiului de la Medgidia", prezentat de televiziunea OTV.

Metin Cerchez a fost acuzat că, în calitatea de realizator TV, le-ar fi insuflat unor cetăţeni ideea că cea mai bună metodă de a scăpa de un strigoi este de a-i înfige un ţăruş în inimă. În cazul "strigoiului de la Medgidia" era vorba despre o tânără care a murit de infarct la 39 de ani.

Cercetările au început în primăvara lui 2008, după ce o persoană a reclamat la Poliţia Medgidia că trupul unei femei a fost dezgropat şi profanat.

Mai mulţi localnici, convinşi să femeia s-a transformat în strigoi, au mers la mormântul său, au dezgropat-o, iar un bătrân i-a înfipt un ţăruş în inimă.

Cerchez, care se afla la cimitirul musulman în timpul acestor evenimente, i-ar fi minţit pe localnici că a obţinut autorizaţia de deshumare, când, în realitate, cererea îi fusese respinsă.

Fostul parlamentar le-a spus anchetatorilor că a luat parte la eveniment în dublă calitate, de jurnalist şi de reprezentant al Uniunii Turcilor Musulmani, dar în momentul în care femeia a fost dezgropată, el s-ar fi aflat la poarta cimitirului.

Femeia deshumată se numea Ghiulten Memedali, era de etnie romă şi murise în martie 2008.

Citește și: