Mihaela Gradinaru - Mediafax
5550 vizualizări 16 apr 2014

Fostul deţinut, în vârstă de 34 de ani, din Braşov, a ajuns la Penitenciarul Codlea în iunie 2013, pentru a ispăşi o pedeapsă de un an şi patru luni de închisoare pentru fals şi înşelăciune, după ce în urmă cu câţiva ani a obţinut un credit de la o bancă folosind documente false.

Tânărul a fost eliberat condiţionat după ce a ispăşit mai puţin de un an din pedeapsă şi a putut să se întoarcă acasă, potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Codlea, comisar-şef Claudiu Ştaier.

În perioada în care a stat în penitenciar, bărbatul a urmat un curs de calificare în meseria de tâmplar, iar miercuri, la trei zile de la eliberare, s-a întors de bunăvoie în închisoare pentru a-şi susţine examenul de calificare, examen pe care l-a absolvit cu nota 10.

Reprezentanţii Penitenciarului Codlea spun că până acum nu au mai întâlnit astfel de situaţii.

"Demn de remarcat este că unul dintre absolvenţi s-a liberat cu trei zile înainte de finalizarea cursului şi s-a întors pentru câteva ore în sala de clasă a penitenciarului, pentru a susţine examenul şi a se îndreapta apoi spre casă cu un dublu 10. Nu a făcut probleme pe timpul detenţiei, iar faptul că s-a întors arată că este o persoană responsabilă", a spus purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Codlea.

Cursul de tâmplărie din penitenciar face parte din proiectul "Viaţa după gratii", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2008. Cursul a durat aproximativ trei luni şi a fost urmat de 28 de deţinuţi. Toţi cursanţii au promovat, iar mediile finale au fost cuprinse între 8 şi 10, patru dintre absolvenţi obţinând note maxime, atât la proba teoretică, cât şi la proba practică.

Citește și: