Ionut Jifcu
2664 vizualizări 21 oct 2017

Surse judiciare au declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că victima era imobilizată la pat, având un picior amputat.

Purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Olt, medicul Alina Duminică, a declarat că victima prezenta multiple traumatisme, fiind lovită cu un corp dur.

”Unul dintre membrii familiei l-a găsit pe bărbat fără suflare în această dimineaţă (sâmbătă - n.r.). Solicitarea a fost primită prin apelul 112 în jurul orei 08.20, iar cadrele medicale au constatat că persoana prezenta multiple traumatisme în zona capului şi a membrelor, loviturile fiind produse cu un corp dur. Decesul bărbatului survenise cu câteva ore în urmă, cel mai probabil în cursul nopţii”, a declarat doctorul Alina Duminică.

Cazul a fost preluat de procurori.

”În urma unui apel la 112, echipa operativă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt s-a deplasat la faţa locului. Cauza a fost preluată de unitatea de parchet competentă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Ionuţ Ştefan Iordache a fost una dintre victimele reţelei de sclavi din Berevoeşti, judeţul Argeş.

În septembrie, cinci persoane au fost condamnate la închisoare cu executare în dosarul privind cazurile de sclavie de la Berevoeşti, judeţul Argeş, pedepsele fiind cuprinse între trei ani şi cinci ani şi patru luni.

Condamnările celor cinci persoane inculpate în dosarul privind cazurile de sclavie din Berevoeşti au fost primele în acest dosar.

În localitatea argeşeană Berevoeşti, anchetatorii susţin că, din 2008 şi până în vara anului 2016, mai multe grupuri infracţionale au recrutat 40 de persoane minore şi majore şi le-au constrâns, prin inducere în eroare sau chiar răpire, la executarea de munci sau la practicarea cerşetoriei. Victimele erau bătute, nu primeau mâncare, iar când primeau li se ofereau resturi, erau legate cu lanţuri sau chingi sau încuiate pe timpul nopţii ca să nu poată fugi.

Citește și: