403 vizualizări 25 mar 2019

Potrivit IGSU, intervenţia de stingere a incendiului reaprins duminică dimineaţă în Munţii Lotrului continuă, iar pentru eficientizarea misiunilor de localizare şi de stingere a incendiului, în sprijinul forţelor din teren acţionează şi un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie, prevăzut cu un dispozitiv de tip Bambi - Bucket, ce poate transporta aproximativ 2.400 de litri de apă.

Alimentarea cu apă se face din lacul Brădişor, apa fiind deversată în zona focarelor.

Până luni după-amiaza, elicopterul a efectuat deja un număr de 19 curse, refulând o cantitate de 33,6 tone de apă. Astfel, s-a reuşit limitarea extinderii incendiului, suprafaţa totală afectată fiind de aproximativ 12 hectare.

IGSU arată că 27 de pompieri militari vâlceni, împreună cu peste 40 membri SVSU Malaia şi lucrători ai ocoalelor silvice, continuă intervenţia, care este una dificilă, din cauza altitudinii zonei de manevră (1.400 – 1.600 de metri), a terenului accidentat, dar şi a vântului care suflă cu putere.

Pe tot parcursul zilei de luni, flăcările s-au manifestat la nivelul solului, în zona împădurită de foioase, doborâturi şi arbori uscaţi, a mai arătat IGSU.

Citește și: