Departamentul Corespondenţi - Mediafax
5746 vizualizări 24 feb 2016

Un elev de 17 ani de la liceul „Emil Racoviţă” din Vaslui a leşinat  în timp ce viziona un documentar despre avort, prezentat de profesorul de religie. Adolescentul a fost dus cu ambulanţa la spital, unde i-au fost acordate îngrijiri, elevul revenindu-şi şi fiind trimis acasă. Cu toate acestea, profesorul de religie nu se vede în niciun fel responsabil de incident, susţinând că nu crede că imaginile au avut vreo legătură cu leşinul elevului.

"Acest documentar, o producţie americană, este unul foarte educativ şi l-am prezentat tocmai ca elevii să perceapă păcatul avortului. Eu nu cred că imaginile vizionate să aibă vreo legătură cu ce i s-a întâmplat elevului. Nu e un film de groază, ţine strict de umanitate”, s-a apărat  Gabriel Vrânceanu, profesorul de religie în timpul orei căruia s-a întâmplat incidentul. 

Varianta medicilor de la spitalul unde a ajuns adolescentul este alta.

„Elevul în vârstă de 17 ani a spus că i s-a făcut rău de la nişte imagini despre chiuretaj pe care le-a văzut în timpul orei de religie. A fost diagnosticat cu distonie neurovegetativă, a primit reţetă şi a fost trimis acasă”, a declarat, pentru corespondentul Mediafax purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă, Lelia Croitoru.

Inspectoratul Şcolar Judeţean a început o anchetă în acest caz, şeful instituţiei, Gabriela Plăcintă, declarând că deocamdată nu ştie dacă filmul pe care profesorul de religie l-a supus vizionării în timpul orei este unul compatibil cu programa şcolară.

Comisia de disciplină din cadrul liceului vasluian se va pronunţa, în termen de o lună, asupra faptei profesorului.

Cu toate acestea, potrivit conducerii liceului, filmul este unul permis, care a mai fost prezentat de profesorul respectiv şi la o altă instituţie de învăţământ unde acesta predă ore de religie. „Elevul s-a simţit rău după ce a văzut anumite imagini, a fost chemată o ambulanţă. Elevul s-a întors la şcoală, i s-a oferit consiliere psihologică şi a fost trimis acasă', a declarat directorul Liceului ”Emil Racoviţă” din Vaslui, Daniel Hulube, potrivit stiri.tvr.ro. El a spus că, după incidentul petrecut, inclusiv profesorul a intrat în stare de şoc.

Citește și: