Mihai Draghici
9786 vizualizări 6 mar 2014

MAE: O româncă a murit în accidentul rutier din Italia, alte şase sunt rănite, dintre care una grav

O româncă a murit şi alte şase au fost rănite, dintre care una are leziuni severe, fiind în prezent internate în spital, în urma accidentului rutier produs joi, în provincia Ferrara din Italia, a precizat MAE, la solicitarea MEDIAFAX.

"Consulatul General al României la Bologna a contactat, în regim de urgenţă, autorităţile locale, pentru a obţine informaţii cu privire la accidentul produs la data de 6 martie 2014, ora 6.50 a.m (ora locală), în localitatea Portoverrara, pe teritoriul comunei Portomaggiore (provincia Ferrara). În accident au fost implicate 7 persoane, dintre care una a ecedat, alta a suferit leziuni severe, aflându-se în stare gravă la un spital din Bologna, iar alte 5 sunt rănite, fiind internate la un spital din Ferrara", se arată în răspunsul MAE.

Reprezentanţii consulatului general se află în legătură permanentă cu autorităţile locale şi sunt pregătiţi să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale, mai precizează Ministerul de Externe.


O româncã a murit, iar alte două sunt în stare gravă după ce un microbuz care transporta şapte muncitoare sezoniere românce a intrat într-un copac, în apropierea oraşului Ferrara, în nordul Italiei, informează site-ul agenţiei italiene AGI.

Microbuzul italian a ieşit de pe carosabil şi a lovit un copac, pe Drumul provincial 57, în localitatea Portoverrara, situată în apropierea oraşelor Ferrara şi Bologna, în regiunea italiană Emilia-Romagna.

Microbuzul transporta muncitoarele din Comacchio la fermele din Ostellato.

Probabil din cauza vitezei excesive, a somnului sau a unei defecţiuni tehnice, şoferul a pierdut controlul asupra vehiculului, iar microbuzul a lovit un copac.

În impact a murit o româncă în vârstă de 40 de ani, iar alte două sunt în stare gravă şi au fost transportate la spital.

Citește și: