Cătălin Legănel
385 vizualizări 15 mai 2018

Potrivit cadrelor medicale, incidentul s-a petrecut, marţi după-amiază, pe plaja „3 Papuci” din municipiul Constanţa. Bărbatul a fost adus la mal, inconştient, de către un alt tânăr, care se dădea cu kite-ul în zonă şi l-a auzit strigând după ajutor.

Acesta a sunat la 112, dar medicii de la Ambulanţă, sosiţi pe plajă, nu au reuşit să îl resusciteze pe tânăr, fiind declarat decesul.

Poliţiştii au stabilit că victima era sublocotenent la Batalionul 307 Infanterie Marină, iar în momentul producerii tragediei se afla în afara programului.

Potrivit reprezentanţilor Statului Major al Forţelor Navale, militarului i s-a făcut rău, după ce a intrat în apa mării.

"Un echipaj SMURD, solicitat prin serviciul 112, i-a acordat ajutorul medical de urgenţă la faţa locului şi a efectuat manevre de resuscitare timp de aproape o oră însă, cu tote eforturile depuse, ofiţerul a decedat", au precizat sursele citate.

În cauză a fost sesizat Parchetul Militar, iar o comisie de cercetare numită de comandantul unităţii verifică împrejurările în care s-a produs evenimentul.

Militarul era absolvent al Academiei Forţelor Terestre, promoţia 2017 şi era necăsătorit.

Acesta este primul caz de înec înregistrat în acest sezon estival.

Citește și: