Ilinca Nazarie
71 vizualizări 15 aug 2019

Accidentul a avut loc joi pe un şantier unde se construieşte un hangar.

„Astăzi în jurul orei 10.45 am fost sesizaţi prin 112 despre un accident de muncă. Din primele cercetări s-a constatat faptul că un bărbat de 38 de ani din judeţul Bacău, în timp ce ar fi desfăşurat activităţi în cadrul societăţii, ar fi fost suprins de o schelă metalică, ce ar fi căzut peste el", a declarat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Potrivit medicului şef al UPU SMURD Iaşi, un echipaj de Terapie intensivă mobilă s-a deplasat la locul accidentului, însă nu a mai putut face nimic pentru a salva viaţa bărbatului.

Inspectoratul Teritorial de Muncă a deschis o anchetă în acest caz. Cei care i-au anunţat au fost chiar reprezentanţii firmei, care au sunat atât la ITM Bacău, cât şi la ITM Iaşi. Bărbatul era angajatul firmei din Bacău din 2017. Potrivit procedurii, cei care fac ancheta sunt inspectorii de muncă din Iaşi.

„Este vorba despre un domn în vărstă de 38 de ani, era angajat sudor, era şi şef de echipă şi monta o grindă, moment în care s-a rupt şufa care ţinea grinda şi a căzut grinda peste el. Noi am început deja cercetările", a declarat George Tanasievici, directorul ITM Iaşi.

Poliţiştii fac cercetări într-un dosar de ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Citește și: