Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, acesta a fost observat de către un localnic din comuna Grajduri, care a anunţat echipele de căutare.

Conform aceloraşi surse, Silviu Cătălin Tecuţă nu a opus rezistenţă, spunând că îi este foame.

Silviu Cătălin Tecuţă se afla în Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri din Iaşi după ce în octombrie 2011 şi-a omorât mama şi bunica. El a fugit vineri seara, după ce a reuşit să se ascundă sub scările exterioare ale pavilionului.

Silviu Cătălin Tecuţă a mai evadat o dată, în ianuarie 2012, din Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola, unde se afla pentru expertiză psihiatrică.

El a fost prins atunci la două ore după ce a evadat, în jurul unei biserici din Iaşi.

În 2011, tânărul a strangulat-o pe mama sa şi apoi pe bunica sa, care a intervenit în conflict, accesul de furie fiind provocat, potrivit anchetatorilor, de faptul că mama tânărului îl interna periodic la Spitalul de Psihiatrie Socola pentru tratament.

”Avea o stare permanentă de temere privind internările repetate la Spitalul de Psihiatrie. Pe fondul acestui conflict, tânărul a strangulat-o pe mama sa şi apoi pe bunica sa. care a intervenit în altercaţie. După aceasta, a înjunghiat-o pe mama sa de câteva ori, apoi o dată pe bunica sa. Faptul a avut loc la etajul casei unde locuiau. Apoi, băiatul a coborât-o pe mama lui în baia de la parter, unde a spălat-o în cadă.

Totodată, a curăţat şi cuţitul, dar nu a mai putut să o coboare şi pe bunica lui", declara la vremea respectivă procurorul Carmina Pascal, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Ulterior, tânărul a ieşit din casă plin de sânge şi a mers la locuinţa preotului din zonă.

În momentul comiterii crimelor, tânărul era elev în clasa a 11-a, iar potrivit unor profesori era un elev sclipitor.

 

Citește și: