1314 vizualizări 23 mar 2012

Doi copii au fost răniţi grav, după ce un proiectil a explodat în comuna Bălţaţi din judeţul Iaşi. Potrivit reprezentanţilor ISU, cel mai probabil este vorba de un proiectil rămas de pe vremea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Rănile copiilor, care au 15 ani, sunt extrem de grave. Unul dintre ei şi-a pierdut o mână şi "o traumă abdominală cu evisceraţie", potrivit reprezentanţilor SMURD. Celălalt copil este într-o stare ceva mai bună, fiind rănit la picioare.

Prefectul de Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, a declarat că în zona în care s-a produs explozia au loc lucrări de modernizare a drumului, iar proiectilul fusese descoperit mai de mult, fără însă ca localnicii să anunţe autorităţile.

Prefectul a spus că în zonă a fost linia frontului, astfel că este posibil să mai existe proiectile rămase neexplodate din timpul războiului, iar localnicii trebuie să anunţe autorităţile în momentul în care găsesc astfel de obiecte.

UPDATE Primar: Copiii răniţi în explozie s-au jucat cu proiectilul şi este posibil să îi fi dat foc

Vasile Aştefanei, primarul comunei ieşene Bălţaţi, din care face parte satul Valea Olior, unde doi copii au fost răniţi în urma exploziei unui proiectil, spune că cei doi au găsit obiectul pe un câmp, s-au jucat cu el şi este posibil să îi fi dat foc.

"Acolo în zonă sunt mai multe proiectile. Posibil să fi fost scos proiectilul în timpul arăturilor de toamnă. Nenorocirea este că l-au găsit, s-au jucat cu el. Posibil să-i fi dat foc, la faţa locului fiind găsită şi o brichetă", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Vasile Aştefanei, primarul comunei Bălţaţi.

El a mai spus că la momentul la care s-a produs incidentul cei doi copii ar fi trebuit să se afle la şcoală, astfel că vor fi audiaţi directorul şcolii, dirigintele celor doi şi personalul care se afla în şcoală la acea oră, pentru a se stabili cum a fost posibil ca cei doi copii să plece. Ei ar fi urmat să termine cursurile în scurt timp şi să fie preluaţi de microbuzul şcolar pentru a fi duşi acasă.

Potrivit sursei citate, cei doi copii provin din familii cu mai mulţi fraţi.

Citește și: