Mihai SCHIAU
30132 vizualizări 29 mar 2015

Patronii spun, însă, că Fiscul exagerează. După un control de şase ore, un restaurant de lângă lacul Herăstrău a fost închis pentru că lipseau 200 de lei din fondul de rulment, iar amenda a fost de 15.000 de lei. Un alt restaurant a fost amendat cu 10.000 de lei pentru o sticlă de palincă neînregistrată, găsită în bucătărie. ''Ni s-a dat şi o suspendare de trei luni pe băuturi spirtoase. Ni s-a părut un pic greşit. Pentru o singură sticlă...'', explică şeful de sală al respectivului local. În total, în urma celor 177 de localuri, inspectorii ANAF au aplicat amenzi de aproape 4 milioane de lei.

Cu restaurantul închis s-a ales şi turcul Bozkuş Eyup, patronul Dogan Fast Food din Focşani. ''Singura greşeală invocată a fost că nu s-a eliberat un bon fiscal de 90 de lei la o masă. A fost greşeala unui ospătar care a avut o masă mai mare şi cu mai multe comenzi, a emis prenotă dar a uitat să emită bonul fiscal. Suma de 90 de lei a fost singura greşeală şi pentru asta mi-a închis activitatea. Nu este normal ce se întâmplă în România'', a declarat Eyup pentru vranceamedia.ro, care a precizat şi că amenzile din România sunt prea mari.

De altfel, în Bacău, de frica controalelor ANAF, mulţi comercianţi au decis să închidă magazinele, după cum se poate observa din imaginea de mai jos, postată de desteptarea.ro.

''Au stat trei ore în fast-food şi au controlat activitatea şi nu au gasit decât un leu în plus. Apoi au intrat dincolo în restaurant, stau acolo de trei ore şi n-au mai ieşit, ba au chemat şi ajutoare'', a declarat un martor al unor controale ANAF din Bacău. “Alături, la brutărie, au găsit totul în ordine, doar un plus de cinci lei şi i-au dat 4.000 de lei amendă”, a declarat o vânzătoare desteptarea.ro. “Au dat o amendă de 10.000 de lei unor amărâţi din Piaţa Mioriţa”, a comentat cineva şi pe Facebook, citat de aceeaşi sursă.

CITEŞTE AICI UN MATERIAL GÂNDUL DESPRE ALŢI PATRONI DE LOCALURI DIN ROMÂNIA, REVOLTAŢI DE CONTROALELE ANAF

Citește și: