Protecţia Consumatorului a sancţionat lanţul de restaurante McDonald's cu avertisment, pentru etichetarea incorectă a cutiuţelor cu miere de albine, scrie ziaruldeiasi.ro.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului, chemaţi la restaurantul McDonald's din Iulius Mall din Iaşi pentru a verifica anumite materiale publicitare, nu au găsit nimic în neregulă cu acestea. Totuşi, când au verificat cutiuţele cu miere de albine, au constatat că gramajul acestora nu este menţionat pe etichetă.

„Comisarii au considerat că lipsa gramajului nu respectă prevederile (...) potrivit cărora consumatorii au dreptul să fie informaţi corect, complet şi precis asupra caracteristicilor esenţiale ale produselor”, a declarat comisarul-şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului, Marian Grigoraş.

McDonald's a atacat în instanţă procesul verbal emis de Protecţia Consumatorului, considerând că lipsa gramajului nu poate induce în eroare consumatorul. „Cel mai probabil, operatorul are deja achiziţionate astfel de produse şi este destul de dificil să le retrimită furnizorului. Dar, în cazul unei abateri ulterioare, acest avertisment ar putea cântări în momentul aplicării unei noi sancţiuni”, a declarat Marian Grigoraş.

ROBERT CAZANCIUC, propunerea lui Ponta pentru Justiţie. "Băsescu nu are obiecţii"

Citește și: