51 vizualizări 22 feb 2010

Românul de 42 de ani, Florentin Georgel Minescu, a fost arestat, joi, de poliţiştii americani sub suspiciunea de instigare la omor premeditat, precizează Herald.net. Florentin Georgel Minescu, care trăieşte în localitatea Sultan din statul Washington al Statelor Unite ale Americii, este acum cercetat în stare de arest, judecătorul care se ocupă de caz stabilind o cauţiune în valoare de un milion de dolari pentru eliberarea sa până la data procesului. Purtătorul de cuvânt al şerifului din comitatul Snohomish, Rebecca Hover, a relatat că Florentin Georgel Minescu ar fi acţionat ca un intermediar între un bărbat din orăşelul Sultan şi asasinul plătit pe care urma să îl angajeze. Ţina ar fi fost soţia bărbatului din orăşelul Sultan pe care acesta o voia moartă după ce aceasta îi intentase acţiune de divorţ. Minescu s-ar fi înţeles cu bărbatul să-i găsească un asasin plătit care să se ocupe de această treabă.

Planul de asasinat, dejucat de poliţişti

Planurile celor doi bărbaţi au fost aflate de un al treilea, care a alertat poliţia. Astfel, poliţiştii din Sultan s-au decis să-i întindă românului o capcană. Un detectiv sub acoperire a luat legătura cu Florentin Georgel Minescu prezentându-se drept un asasin plătit, dispus să facă treaba care i s-ar propune. Minescu a refuzat, însă, să îl angajeze pe pretinsul asasin plătit, spunându-i că o asemenea treabă nu este "pentru copii". Minescu ar fi adăugat că găsise deja un "profesionist" care să ducă sarcina la îndeplinire, refuzând serviciile detectivului sub acoperire. La interogatoriile care au urmat după arestarea sa, Minescu a afirmat că nu angajase niciun "profesionist". Refuzase, însă, serviciile detectivului sub acoperire pentru că i se păruse că vocea acestuia este aceea a unui adolescent (conversaţia a avut loc la telefon), lucru care nu i-a inspirat încredere.

Minescu a mărturisit, însă, că a fost contactat de un bărbat din Sultan care dorea uciderea fostei soţii, cu care a avut un divorţ greu, în care au fost implicaţi şi copiii. Detectivii cred că planul a fost deconspirat la timp, iar viaţa femeii nu mai este în pericol, a mai relatat purtătorul de cuvânt al şerifului din comitatul Snohomish, Rebecca Hover. Conform procurorilor care instrumentează cazul, soţia lui Minescu trăieşte în Egipt, iar copiii săi sunt în România. Ei au cerut, de asemenea, să fie retras paşaportul lui Minescu. (D.R.)

Citește și: