Tibi Bujdei - Mediafax
504 vizualizări 22 dec 2016

Bărbatul a ajuns la SJU Suceava miercuri seara, iar autorităţile sanitare sucevene au iniţiat în acest caz o anchetă epidemiologică.

Directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a declarat că în acest caz există suspiciunea de botulism fiind recoltate de la pacient probe de sânge, ce au fost trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru infirmarea sau confirmarea diagnosticului.

Zorescu a menţionat că pacientul a spus că a mâncat fasole dintr-o conservă achiziţionată din comerţ, fiind singurul din familie care a mâncat acest produs.

Ea a arătat că în urma efectuării investigaţiilor imagistice medicale s-a constatat că pacientul are o leziune neurologică, ce ar reorienta diagnosticul prezumptiv, însă, pentru acurateţe, se aşteaptă şi rezultatele analizelor de laborator ce vor fi efectuate la Institutul Cantacuzino.

Managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că pacientul este internat în Secţia de boli infecţioase şi că farmacia spitalului are în stoc ser antibotulinic, care va putea fi administrat acestui pacient dacă va exista o recomandare din partea medicului curant.

 

Citește și: