754 vizualizări 21 iun 2011

Un român şi un spaniol vor fi judecaţi, la Buzău, pentru introducerea în România, prin Portul Constanţa, a 160 de kilograme de cocaină, în valoare de zece milioane de euro, drogurile provenind din Bolivia.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Anghel Romeo Sebastian, de 30 de ani şi Alvarez Moreno Ibon, 36 de ani, cetăţean spaniol, pentru trafic internaţional ilicit de droguri de mare risc, informează, marţi, Biroul de presă al DIICOT.

Inculpaţii Anghel Romeo Sebastian şi Alvarez Moreno Ibon fac parte dintr-un grup infracţional organizat transnaţional de traficanţi de droguri, care intenţiona să introducă în România, prin Portul Constanţa, cantitatea de aproximativ 500 de kilograme cocaină, drog de mare risc, disimulată în mărfuri expediate în containere.

În acest scop, inculpaţii au identificat o firmă înmatriculată în localitatea Săpânţa, judeţul Maramureş, prin intermediul căreia au efectuat un import, introducând în ţară un container, marfa declarată fiind parchet din lemn, provenind din Santa Cruz, Bolivia.

Transportul a ajuns în Portul Constanţa şi ulterior, în cadrul unei livrări supravegheate, în localitatea Săpânţa, judeţul Maramureş.

În 29 martie 2011, cu ocazia percheziţiei efectuate de procurorii DIICOT la sediul firmei importatoare, la efectuarea controlului fizic total asupra conţinutului containerului, s-a găsit disimulată, în compartimente special amenajate în paleţii cu scânduri, cantitatea de aproximativ 160 de kilograme de cocaină având puritatea 99 la sută.

Drogurile proveneau din Bolivia, transportul urmând să tranziteze teritoriul României, având ca destinaţie finală Europa de Vest.

Valoarea de piaţă a drogurilor este de zece milioane de euro.

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea cauzei spre competentă soluţionare Tribunalului Buzău.

Departamentul Eveniment, eveniment@mediafax.ro

Citește și: