Diana Grigore
48 vizualizări marţi, 13:18

„E revoltător ceea ce a spus acest primar. În loc să se gândească la cum rezolva problemele reale ale românilor, el identifica un duşman, în corpul naţiei. Nu aşa trebuie abordate problemele, pentru că sunt nişte probleme. Faptul că avem cel mai mare procent de mame minore, faptul că românii trăiesc în sărăcie faptul că foarte mulţi rromi trăiesc în sărăcie, lucrurile aste vin din incompetenta autorităţilor de a rezolva aceste probleme, din faptul că nu vor să vadă soluţii reale la aceste probleme, educaţie sexuală, acces la servicii medicale, acces la educaţie. Să faci asemenea afirmaţii, în zilele nostre, arată, cel puţin, rea credinţă”, a spus Presadă, pentru Mediafax.

Senatorul USR susţine că ALDE ar trebui să sancţioneze comportamentul primarului Dorin Florea, membru al formaţiunii politice conduse de Călin Popescu Tăriceanu.

„Eu cred că sunt foarte mulţi primari sau politicieni, în perioada această, care se pregătesc de campania pentru alegerile locale şi care nu prea au idei sau care încearcă să îşi ascundă incompetenţa. Asta e părerea mea. Cred că e o încercare de aş creşte procentele electorale, numai că este absolut revoltător că în loc să ne uităm la problemele cu care se confruntă România, să vedem care sunt soluţiile şi ele există, ne aruncăm într-un discurs discriminatoriu, naţionalist, încercând să atipizăm, de fapt, societatea. Mă aştept că în primul rând, partidul care îl susţine, dacă există un asemenea partid, să se delimiteze de declaraţiile lui şi să îl sancţioneze într-un fel. Este inadmisibil că lucrurile acestea să rămână aşa”, a subliniat Presadă.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, este aşteptat pe 21 ianuarie la sediul CNCD pentru a fi audiat, a precizat, pentru Mediafax, preşedintele CNCD, Csaba Asztalos. Edilul riscă o amendă cuprinsă între 2.000 şi 100.000 de lei.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a scris luni pe Facebook că populaţia trebuie conştientizată că responsabilitatea creşterii şi formării unui copil este uriaşă. El propune astfel introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii.

Ulterior, Dorin Florea a venit cu explicaţii. El a afirmat pentru Mediafax că propunerea vizând anchetele sociale în cazul femeilor din categorii defavorizate care nasc nu înseamnă rasism, ci responsabilitate, avertizând că România se confruntă cu o „bombă socială” care „va exploda”. Edilul a mai precizat că nu îl sperie CNCD.

Sursă FOTO: Dorin Florea / Facebook

 

Citește și: