Vasile Magradean
160 vizualizări 3 apr 2019

Liderul Sindicatului Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax că angajaţii de la Electrolux preferă să li se pună cătuşe şi să meargă în puşcărie, unde primesc de mâncare şi nu trebuie să plătească nicio factură.

„Salariaţii de la Electrolux au respins, miercuri, oferta salarială a conducerii fabricii astfel că greva va continua. Eu mi-am pus o pereche de cătuşe, luate pe semnătură de la poliţie, gest care simbolizează faptul că s-au pus cătuşe pe Legea Dialogului Social în România şi pe dialogul între sindicatul de la Electrolux şi conducerea fabricii din Satu Mare. Ne-am întâlnit de nenumărate ori şi ei nu cedează deloc, iar oamenii au spus că nici ei nu cedează, mai bine mor de foame în faţa fabricii Electrolux. Dacă asta doreşte o companie multinaţională cu profituri incredibile, dacă asta merită angajaţii din Satu Mare care lucrează de le sar capacele, atunci să ne pună cătuşe, să ne bage în puşcărie şi să ne dea acolo de mâncare, că nu trebuie să plătim nicio factură”, a spus Dârle.

Potrivit acestuia, două persoane care protestau au avut nevoie de îngrijiri medicale din partea unui echipaj de la Ambulanţă.

„Din partea actualei conduceri a Electrolux nu mai avem nicio speranţă de negociere”, a mai spus liderul Sindicatului Cartel Alfa Satu Mare.

Marţi, reprezentanţii Electrolux Satu Mare au anunţat că sunt deschişi dialogului cu sindicaliştii pentru a se ajunge la un acord final, precizând că menţin aceeaşi ofertă financiară pentru angajaţi: o creştere a salariului de bază, mai mare decât rata inflaţiei din România, bonus de prezenţă şi asigurare medicală privată.

Angajaţi de la firma Electrolux din Satu Mare sunt în grevă generală de aproape cinci săptămâni, cerând majorarea salariilor cu 2 lei pe oră.

Foto: Captură

Citește și: