Tibi Bujdei - Mediafax
1296 vizualizări 6 nov 2016

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, o patrulă de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a făcut semn unui şofer de taxi să oprească după ce a fost prins conducând cu 131 de kilometri la oră.

Şoferul a refuzat să oprească, astfel că poliţiştii l-au urmărit şi i-au blocat maşina pe strada Energeticianului.

Şoferul maşinii, un tânăr de 23 de ani din municipiul Suceava, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aer expirat şi i s-a prelevat sânge.

Pe timpul cercetărilor, aflându-se la sediul Poliţiei Municipiului Suceava, şoferul a adoptat o atitudine jignitoare, a devenit agresiv verbal şi agitat, motiv pentru care a fost imobilizarat şi încătuşat.

Poliţiştii suceveni au adăugat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au depistat mai mulţi şoferi care conduceau, deşi consumaseră înainte băuturi alcoolice. Astfel, poliţiştii din Fălticeni au depistat conducând băuţi doi tineri de 18 şi 19 ani şi un bărbat de 43 de ani, iar cei din Vatra Dornei un şofer de 23 de ani.

În toate cazurile au fost deschise dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Judeţul Suceava este pe primul loc în ţară cu 72 de accidente rutiere mortale în primele nouă luni ale anului, iar autorităţie judeţene au cerut Poliţiei să acţioneze pentru disciplinarea participanţilor la trafic.

Citește și: