Ioana Sfârlea
59 vizualizări 12 mar 2019

Pompierii din Oradea au fost sesizaţi, iniţial, marţi în jurul orei 05:10, că un tânăr s-a aruncat de pe geamul de la etajul doi al unui bloc de pe str. Piaţa Nucetului din Oradea, iar ulterior, printr-un alt apel a fost sesizată izbucnirea unui incendiu, la aceeaşi adresă.

„Bărbatul în vârstă de 25 de ani a fost găsit în faţa blocului, a fost evaluat şi asistat de echipajele medicale, fiind transportat la unitatea de primiri urgenţe a spitalului judeţean, cu diferite contuzii, escoriaţii, traumatisme. După câteva minute de la primul apel, un alt apel prin sistemul 112, în jurul orei 5.20, sesiza faptul că din apartamentul respectiv ieşea fum. La faţa locului s-au mobilizat trei echipaje de pompieri militari cu două autospeciale cu apă şi spumă şi o autospecială de lucru la înălţime, care au localizat şi au stins incendiul, procedând concomitent la evacuarea locatarilor care domiciliau la etajele superioare. Dintre aceştia, o femeie şi un copilul ei au fost intoxicaţi uşor cu fum şi au fost transportaţi la spital. În apartament au ars diferite obiecte de mobilier din dormitor şi bucătărie, iar din cauza fumului şi degajării mari de căldură s-a degradat zugrăveala şi alte obiecte de mobilier din bucătărie.”, a declarat maior Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Bihor.

Potrivit cercetărilor, incendiul a fost provocat intenţionat.

„Din cercetările efectuate la faţa locului s-a stabilit drept cauză probabilă folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Deci domnul respectiv a dat foc apartamentului”, a declarat sursa citată.

Tânărul locuia în apartament cu mama sa, care a fugit la vecini în momentul în care au izbucnit flăcările. 

Deocamdată nu se cunosc motivele pentru care bărbatul a dat foc apartamentului. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs incidentul. 

 

Citește și: