17387 vizualizări 10 aug 2014

Poliţiştii doljeni au întocmit dosar pentru furt calificat după ce un tir încărcat cu bere s-a răsturnat între localităţile Răcarii de Sus şi Răcarii de Jos, iar mai multe persoane, chemate de şoferul autotrenului ca să-l ajute, au fugit cu baxuri de bere pe câmp sau le-au încărcat în maşinile lor.

Potrivit poliţiştilor, accidentul a avut loc sâmbătă dimineaţă, între localităţile doljene Răcarii de Sus şi Răcarii de Jos, şoferul tirului, în vârstă de 28 de ani, din judeţul Olt, pierzând controlului volanului şi răsturnându-se în afara carosabilului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tirul era încărcat cu bere şi se deplasa de la Timişoara spre Bucureşti.

La faţa locului au ajuns mai mulţi poliţişti care au constatat că şoferul nu era rănit şi că nici o altă maşină nu fusese implicată în accident.

Oamenii legii l-au sfătuit pe şofer să solicite un alt transport pentru preluarea încărcăturii, iar la faţa locului a fost chemată o macara pentru a ridica tirul răsturnat.

De asemenea, poliţiştii l-au avertizat pe şofer să nu lase încărcătura nesupravegheată, însă acesta a ignorant sfaturile oamenilor legii, iar sâmbătă seară, în timp ce aştepta să sosească macaraua, a apelat la mai mulţi localnici pentru a-l ajuta să separe sticlele sparte de cele bune şi să mute baxurile de bere din autotrenul răsturnat în altul, ajuns la faţa locului.

Localnicii care au venit să-l ajute pe şofer au început însă să fugă cu baxurile de bere pe câmp sau chiar să le încarce în maşinile lor.

Poliţiştii care se deplasau la faţa locului cu macaraua solicitată pentru a repune tirul pe roţi au prins în flagrant cinci bărbaţi care încercau să fugă cu baxuri de bere.

”Poliţiştii desfăşoară cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor persoanelor implicate, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru furt calificat. Mai multe persoane au fost duse la sediul Poliţiei pentru audieri” a declarat Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt Poliţiei Judeţene Dolj.

Prejudicul în acest caz urmează să fie stabilit de firma transportatoare.

Un incident similar a avut loc în judeţul Dolj şi în 2011, când aproximativ 100 de localnici au furat băuturi dintr-un tir răsturnat.

Citește și: