Gandul.info
Andreea Traicu
5631 vizualizări 28 nov 2017

Solista Sanda Ladoşi a ieşit, marţi după-amiază, din sediul DIICOT, după ce a fost audiată mai multe ore, ea precizând că are calitatea de suspect în dosarul de spălare de bani, ea spunând că „figurează ca nume pe o firmă” şi nu are nimic să-şi reproşeze.

„Nu am niciun fel de detalii să vă dau pentru că personal nu am fost implicată, existam ca nume pe firmă, ca şi semnături, acte, întocmiri. Dacă facem legătură, în 2006 am rămas însărcinată, în 2007 am născut, iar faptele s-au petrecut în 2008 când eram cu copiii acasă. Atâta timp cât nu sunt un om acuzat de ceva, ci doar suspect, nu am de ce (să-mi fac griji - n.red.). Atâta timp cât învinuiri sunt multiple, eu vreau să se demonstreze. (...) Figurez ca nume pe o firmă. Nu îmi reproşez nimic persoanl. Sunt alături de soţul meu”, a spus Ladoşi, la ieşirea din sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Solista a precizat că a fost scoasă, anterior, din sediul unităţii de parchet, şi urcată într-o dubă. Ea susţine că a fost dusă acasă pentru a aduce un document solicitat de procurori, iar apoi a fost adusă, din nou, la DIICOT.

Sanda Ladoşi a fost audiată, marţi, la Structura Centrală a DIICOT, ea fiind implicată într-un dosar în care există acuzaţii de constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani. La sediul DIICOT este audiat şi soţul acesteia.

Potrivit unor surse judicare, Sanda Ladoşi ar fi aderat la un grup iniţiat de soţul ei, împreună cu o altă persoană, Ilie Cristian, solista fiind administrator sau asociat în cadrul unor firme folosite în activitatea infracţională.

„În luna aprilie 2008 în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, la intervale diferite de timp, în calitate de asociat/administrator sau împuternicit în cadrul S.C. Resoc Construct S.R.L. a primit sume de bani în conturile societăţilor comerciale în care avea calitate, cunoscând că provin din săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, în scopul ascunderii şi disimulării originii ilicite a acestora, după cum urmează :- din contul S.C. MGS Niat Impex sunt viraţi in contul SC Resoc Construct SRL 113.500 lei in data de 11.04.2008 , 21.000 lei in data de 15.04.2008; din contul S.C. SRS Investment Group în contul SC Resoc Construct SRL 232.050 lei in data de 11.04.2008”, susţin procurorii DIICOT, într-un comunicat de presă.

În acelaşi dosar este cercetat şi soţul ei, Ştefan Tache, el fiind suspectat de grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani.

În perioada 2008-2014, „în calitate de asociat/administrator sau împuternicit în cadrul S.C. EXCLUSIVE FINANCE S.R.L., S.C. RESOC CONSTRUCT S.R.L., S.C. EMANUELA TRADING COMPANY S.R.L. , S.C. METAL GROUP S.R.L., S.C. M.G.S. NIAT IMPEX S.R.L. (fostă NIAT IMPEX S.R.L.) a indus în eroare Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A. I.F.N. cu ocazia încheierii şi executării a două contracte de credit (acorduri cadrul de finanţare) şi 6 acte adiţionale prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase (finanţarea activităţii de leasing financiar) şi prin folosirea de mijloace frauduloase, producându-se o pagubă de 4 344 939,50 lei”, arată DIICOT.

Procurorii au făcut, marţi dimineaţa, zece percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, existând suspiciunea că „în perioada 2008 - 2014, doi suspecţi au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în dauna unor instituţii de credit şi spălare de bani, prin disimularea originii ilicite a sumelor de bani obţinute din activitatea infracţională, grup la care au aderat şi pe care l-au sprijinit şi alte persoane”.

Sanda Ladoşi este director adjunct artistic interimar al Circului Globus.

Oficialii Primăriei Capitalei, cea care administrează Circul Globus, au precizat, pentru MEDIAFAX, că, până la finalizarea anchetei, solista beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Citește și: