Gabriela Ghitcuta
2862 vizualizări 5 mai 2016

Printr-un comunicat de presă, Poliţia Capitalei anunţă joi că au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă emis de Tribunalul Bucureşti, în 2010, pe numele unui bărbat în vârstă de 30 de ani.

"În fapt, în data de 26.06.2010, bănuitul, în timp ce se afla într-o hală din comuna Dragomireşti, judeţul Ilfov, ar fi exercitat acte de violenţă fizică asupra a trei bărbaţi cu intenţia de a le suprima viaţa, unul dintre aceştia decedând la scurt timp în aceeaşi locaţie", se arată în comunicat.

Oficiali din cadrul Poliţiei Capitalei au declarat pentru MEDIAFAX că este vorba despre Marian Dumitru, un tânăr care în 2010, alături de tatăl său, ar fi sechestrat şi bătut trei ciobani care lucrau pentru ei, pe motiv că aceştia din urmă le-ar fi furat câteva zeci de oi. Bărbatul şi tatăl său au fost puşi sub urmărire penală atunci pentru tentativă de omor deosebit de grav şi omor, unul dintre ciobani decedând în hala din Dragomireşti unde s-ar fi petrecut agresiunea.

După presupusa faptă, Marian Dumitru a reuşit să fugă şi a fost dat în urmărire după ce judecătorii au emis mandat de arestare în lipsă. A fost prins joi la o fermă din comuna Floreşti, judeţul Giurgiu, au mai declarat oficialii din Poliţia Capitalei. Bărbatul urmează să fie adusă la sediul Poliţiei Capitalei pentru ca mai apoi să fie prezentat instanţei pentru confirmarea mandatului.

Poliţiştii susţin că în iunie 2010, bărbatul găsit acum şi tatăl său i-au dus pe cei trei ciobani cu maşina în hala din Dragomireşti, judeţul Ilfov, unde i-au lovit cu pumnii, cu piciorele, cu lanţuri şi bâte de baseball. Agresiunea ar fi durat câteva ore. La final, unul dintre ciobani, în vârstă de 61 de ani, a decedat. Anchetatorii au susţinut atunci că cei trei bărbaţi fuseseră şi înfometaţi înainte de agresiune.

Citește și: